1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Mazotun maliyeti 1.80 TL

Yıldız: Mazotun maliyeti 1.80 TL

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Yıldız, motorin fiyatını 1.5 TL'ye düşürmeyi taahhüt eden ve "maliyeti 1.21 TL" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na...

Yıldız: Mazotun maliyeti 1.80 TL

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Yıldız, motorin fiyatını 1.5 TL'ye düşürmeyi taahhüt eden ve "maliyeti 1.21 TL" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na cevaben, "O rafineri fiyatıdır. Sıvas'taki çiftçiye mazotu bidonla mı ulaştıracaksınız" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, 3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'nda (ICSG Istanbul 2015) kendisine yönelik eleştirileri cevaplarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazotun litresini 1,5 liradan satmayı vaat ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ben de dedim ki, maliyeti 1,80 lira civarında olan motorinin litresini nasıl 1,5 liraya satacaksınız, bu vatandaşımızı aldatmak anlamına gelmiyor mu? Bir açıklama yaptı dün sayın Kılıçdaroğlu, 'hayır mazotun maliyeti 1,21 TL'dir' dedi. 1,21 TL dediğiniz rakam TÜPRAŞ'ın rafineri fiyatıdır. Herhalde siz Sivas'taki çiftçimize TÜPRAŞ'tan bidonlarla falan sevk etmeyi düşünmüyorsunuz mazotu."

LİTRESİ VERGİSİZ 1.80 TL

Dağıtım ve bayi payının 42 kuruş olduğunu kaydeden Taner Yıldız, "Eder 1,80 TL. Yani benim söylediğim rakam... KDV'sini, ÖTV'sini zaten saymıyorum... O yüzden bizler bir şeyi yaparken ister lehimize ister aleyhimize... Mutlaka şeffaf ve dürüst davranmamız lazım. Bu ülkenin idaresine konacak iradeler siyaset eliyle gösterilecek iradelerin doğru bir şekilde dizayn edilmesi lazım ki ülkemiz hak ettiği siyasi istikrarı sürdürebiliyor olsun" diye konuştu.

SANTRAL YAPMASAYDIK ELEKTRİKLER 9.5 SAAT KESİLİRDİ

Türkiye'deki elektrik tüketiminin son 12 yılda ikiye katlandığını ifade eden Taner Yıldız, "Türkiye eğer son 13 yılda yeni santraller yapmamış olsaydı bırakın arz fazlasını, bırakın arz güvenliğini, üretilen elektrik seviyesi şu anda günlük 9,5 saatlik bir elektrik kesintisine sebep olacaktı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler