1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Osmangazi`ye el koyulmadı, düzelince yönetim ortaklara iade edilecek

Yıldız: Osmangazi`ye el koyulmadı, düzelince yönetim ortaklara iade edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ yönetimine görevden el çektirilmesiyle ilgili olarak...

Yıldız: Osmangazi`ye el koyulmadı, düzelince yönetim ortaklara iade edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ yönetimine görevden el çektirilmesiyle ilgili olarak “Bu bir el koyma değildir. Hisselerin özel sektörde kalması kaydıyla yönetimin değişmesidir” dedi. 

Bakan Taner Yıldız, Bayburt’un Demirözü ilçesi Kaymakamlığı’nı ziyareti sırasında basın mensuplarının “Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye EPDK’nın el koyduğu” yönündeki haber hakkındaki sorularını cevapladı.

Elektrik dağıtım ve üretiminde özelleştirme sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Yıldız, bir yandan kamu adına vatandaş adına denetimlerin devam ettiğini vurguladı. Kamu olarak edinimlerini yerine getirmeyen özel sektör temsilcileri varsa, oraya gerekli müdahaleyi yapmak ve denetimlerini yapmak durumunda olduklarını belirten Bakan Yıldız, Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende AŞ yönetiminin görevden el çektirilmesini “Bu bir el koyma değildir. Bu, şirketin hisseleri yine özel sektörde kalmak kaydıyla yönetiminin değişmesidir” sözleriyle değerlendirdi.

YÖNETİM TEKRAR ESKİ HİSSEDARLARA GEÇER

Yıldız şöyle devam etti: “Ne zamana kadar bu değişiklik devam eder? Şirketin bilançosu uygun hale geldikten, TETAŞ’a ve PMUM’a ödemelerini yaptıktan sonra yönetimi tekrar eski hissedarlarına geçer. Hisse yap0ısı değişmiş değildir. O yüzden bu bir el koyma değildir. Hisse yapısı yine özel sektörde kalmaktadır. Bu aynı zamanda özelleştirmeyle alakalı bize eleştiri koyanlara bir cevaptır. Biz bu şirketlerin yatırımlarını vatandaşımız adına denetlemek zorundayız, eksiklik varsa onları ikaz etmek durumundayız. Bu şirketlerin varlık satışı yapılmadı. Bu şirketlere trafolar, direkler ve elektrik tellerinin 2036’a kadar kullanım hakkı verildi. Vatandaşa giden hizmette bir kesinti veya geri duruş yoktur. Buralarda yatırımlar devam edecektir ve etmelidir.”

BEŞ YK ÜYESİNDEN DÖRDÜ DEĞİŞTİ

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin daha iyi yönetilmesi için 5 yönetim kurulu üyesinden 4’ünü değiştirdiklerini anlatan Taner Yıldız, “Bunlar daha iyi ve kontrolü elinde bulundurabilecek arkadaşları seçtik. Bu bizim özeleştirmeyle alakalı politikalarımızı etkilemez. Tam tersi denetimle alakalı irademizi daha güçlü kılar” diye konuştu. 

OSMANGAZİ EDAŞ'IN BAŞINA KİM ATANDI? İŞTE CEVAP: 

Önceki ve Sonraki Haberler