1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Oylar sorunsuz sayıldı

Yıldız: Oylar sorunsuz sayıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oy verilmesini ve sayılmasını etkileyecek herhangi bir elektrik arızasının meydana gelmediğini...

Yıldız: Oylar sorunsuz sayıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oy verilmesini ve sayılmasını etkileyecek herhangi bir elektrik arızasının meydana gelmediğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün gerçekleşen seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunarak, dün saat 18.00 itibarıyla bazı bölgelerde yıldırım düşmesi ve yağmurdan kaynaklı küçük çaplı elektrik kesintileri olduğunu fakat oy verilmesini ve sayılmasını etkileyecek herhangi bir arızanın meydana gelmediğini söyledi.

Bakan Yıldız, “Arıza meydana gelen köylerin sayısı 25-30’u geçmez. Buralarda da sorun kısa sürede çözüldü” dedi. Yıldız, elektrik kesintisi meydana gelen söz konusu köylerin, Eskişehir-Kütahya, Bursa-Çanakkale, Denizli-Muğla, Sakarya-Kocaeli ve Bolu- Kıbrıscık bölgelerinde olduğunu bildirdi.

Yıldız, Viranşehir’de trafo yangınına dair haberin ise gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Seçim günü 8 bin personelin elektrik iletim ve dağıtımı için nöbet tuttuğunu aktaran Yıldız, toplamda 7 bin 877 kamu ve özel güvenlik personelinin, ayrıca kolluk kuvvetlerinin de merkezlerin korunması için görevlendirildiğini açıkladı.

Ana otoban ve temel kavşakların da korunduğunu ifade eden Yıldız, “Enerji arzı ve iletimiyle alakalı bir sıkıntımız bulunmuyor. Bir önceki seçimlerde elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sandıkta bir vatandaşın oyunun geçersiz kılındığı gibi durum yoktur” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler