1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Özelleştirmeyle petrol dağıtım şirket sayısı 85’e çıktı

Yıldız: Özelleştirmeyle petrol dağıtım şirket sayısı 85’e çıktı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özelleştirmelerle birlikte petrolde 30 dağıttım şirketinden 85’e ulaşıldığını...

Yıldız: Özelleştirmeyle petrol dağıtım şirket sayısı 85’e çıktı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özelleştirmelerle birlikte petrolde 30 dağıttım şirketinden 85’e ulaşıldığını söyledi.

TP Petrol Dağıtım A.Ş. yeni genel müdürlük binası açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPPD’nin özelleşme süresinin olumlu etkilerini belirterek, son 13 yılda özelleştirmelerle birlikte petrolde 30 dağıttım şirketinden 85’e ulaştığını söyledi.

TP Petrol Dağıtım A.Ş. yeni genel müdürlük binasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve üst düzey bürokratların katılımıyla açtı. Açılışta konuşan Bakan Yıldız, son 13 yılda özelleştirmelerle birlikte petrolde 30 dağıttım şirketinden 85’e ulaştığını, 13 binden daha fazla bayiye taşındığını kaydetti.

LPG piyasası verilerini de paylaşan Bakan Yıldız, 56 dağıtım şirketinden 79’e ulaşıldığını, 6 bin bayi sayısının 10 bin 400’e çıkarıldığının altını çizdi.

TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI 20 MİLYONA DAYANDI

Trafikte 19 milyon 300 bin civarında araç olduğunu hatırlatan Yıldız, bu arzın sağlanması adına yatırımların devam etmesi gerektiği vurgusunu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler