1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Petrol fiyatlarındaki artış benzin için tehdit

Yıldız: Petrol fiyatlarındaki artış benzin için tehdit

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki artışın benzin fiyatlarıyla alakalı tehditi oluşturduğunu...

Yıldız: Petrol fiyatlarındaki artış benzin için tehdit

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki artışın benzin fiyatlarıyla alakalı tehditi oluşturduğunu belirtti. 

Benzinin pompa satış fiyatlarına ard arda yapılan zamları değerlendiren Bakan Yıldız, “Akaryakıtta otomatik fiyatlandırma mekanizmasının bulunuyor. Mali yönden bir düzenleme olacaksa bunun adresi Maliye Bakanlığı'dır" dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin Hollanda ve AB üyesi ülkelerden bir farkı bulunduğunu belirterek, "Türkiye açık pozisyonda çalışıyor. Dövizle alıp TL ile satıyor. Bu şu demek; Hem döviz paritelerinin olumsuz katkısına açıktır, hem de ham petrol varil fiyatlarının artışı benzin fiyatlarıyla alakalı tehditi oluşturur" değerlendirmesini yaptı.

“46 MİLYAR TL'LİK VERGİ TOPLANDI"

Türkiye'de dolaylı vergilerin en büyük düzenleme alanlarından birisinin benzin ve mazottaki uygulamalar olduğunu belirten Yıldız, geçen yıl içinde bu sektörden 46 milyar TL civarında vergi toplandığını hatırlattı. Petrolde otomatik fiyatlandırma mekamizması bulunduğuna işaret eden Yıldız, "Fakat mali bir düzenleme olacaksa bunun adresi Maliye Bakanlığımızdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler