1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Protestolar petrol fiyatı için bahane edilmesin

Yıldız: Protestolar petrol fiyatı için bahane edilmesin

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Taksim Gezi protestolarının petrole yansıyacak kadar yansımadığını belirterek, "Bunun bir bahane olarak...

Yıldız: Protestolar petrol fiyatı için bahane edilmesin

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Taksim Gezi protestolarının petrole yansıyacak kadar yansımadığını belirterek, "Bunun bir bahane olarak kullanıldığını biliyorum" dedi. 

Gas&Power tarafından düzenlenen 4. Türkiye Enerji Zirvesi nedeniyle Trabzon'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların enerji ve petrol piyasasına etkilerini değerlendirdi. "Kimse petrol fiyatlarını yükseltecekse Türkiye'yi bahane etmesin" diyen Taner Yıldız şöyle devam etti:

"Türkiye'de şu anda siyasi istikrar mı sürdürülebilir yoksa bir takım kırma dökme olaylar mı? Ülkemiz adına kırma dökmenin sürdürülebilir olmadığını söyleyebiliriz. Biz 10 yıldır siyasi istikrar için uğraşıyoruz. Böyle uluslararası piyasalara, petrol fiyatlarını yükseltecek kadar yansımadığını, bunun bir bahane olarak kullanıldığını biliyorum."

BİRİKİMLERİMİZİ BİR ÇIRPIDA GERİ VERME NİYETİNDE DEĞİLİZ

Bugüne kadar sağlanan birikimleri, halkın elde ettiği refah seviyesini bir çırpıda geri verme niyetinde ollmadıklarının altını çizen Taner Yıldız şöyle dedi:

"Halkımızın özgür bir ortam içerisinde kendi fikrini beyan etmesini ne kadar doğal karşılıyorsak ne kadar bunu doğru buluyorsak tam tersini de anormal buluyoruz. Türkiye bu sahneleri özlemedi. Bu sahnelerden kimler seviniyor kimler üzülüyor halkımız iyi baksın. Herkes kendini bir testten geçirsin. Vatandaşımızın bu sahnelerden hoşnut olmadığını çok iyi biliyorum. Türkiye'nin istikrarına yönelik her türlü adımın kesinlikle sonuca ulaşmayacağını söylemem lazım. Türkiye eski Türkiye değil. Hemen oyuna gelen bir ülke hiç değil."

Önceki ve Sonraki Haberler