1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Putin doğalgazda sorunlar olacağı mesajını veriyor

Yıldız: Putin doğalgazda sorunlar olacağı mesajını veriyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ile ilgili olarak gönderdiği mektupla...

Yıldız: Putin doğalgazda sorunlar olacağı mesajını veriyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ile ilgili olarak gönderdiği mektupla Ukrayna’da son dönemde yaşanan olaylarla ilgili doğal gaz konusunda bir takım sorunlar olacağına dair bir mesaj verdiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen "15. Uluslararası Enerji Arenası" programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ile ilgili olarak gönderdiği mektuba değinen Yıldız, konuya ilişkin daha önce açıkladığı görüşlerini tekrar ederek, "Sayın Putin bu mektupla Ukrayna’da son dönemde yaşanan olaylarla ilgili doğal gaz konusunda bir takım sorunlar olacağına dair bir mesaj veriyor. Türkiye ile Rusya’nın ilişkileri son derece sağlam. Stratejik bir iş birliğine dayanıyor. Putin, önümüzdeki süreçte Ukrayna’ya yapılan kesintinin yalnızca Ukrayna’yı kapsamayacağını mektupta belirtiyor. Böyle bir riski öngörmüyoruz. Çünkü Rusya ile olan ilişkilerimiz bunu söylüyor. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili toplantılar yapacağız." dedi.

VLADİMİR PUTİN'DEN AB LİDERLERİNE TARİHİ MEKTUP 

KUZEY IRAK'TA TOP BAĞDAT VE ERBİL'DE

Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolü ile ilgili olarak Türkiye ile herhangi bir sorun olmadığının altını çizerek, “Şu an yönetilmesi gereken konu Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkidir. Ankara ile herhangi bir problem söz konusu değil. Irak’ın üreteceği kadar Türkiye’nin ileteceğini duyurduk. Önümüzdeki süreçte Bağdat ile Erbil’in bir varlık noktasında buluşacaklarına inanıyorum. Türkiye’den kaynaklanmayan nedenlerden dolayı Irak petrollerinde bir kesinti olmuştu. Irak’ın kendi sınırları içinde petrol boru hattına yapılan terör eylemleri nedeniyle Irak’lı kardeşlerimiz petrolü sevk edemiyor. O yüzden her zaman söylüyorum, Türkiye’den kaynaklanmayan bir problemin çözümünü Iraklılar bulmak durumunda. Top şu an Bağdat ve Erbil’de. 30 Nisan’da Irak seçime gidecek. Irak’ın gelişmesipetrol ve doğal gaz gelirlerini artırmasından geçiyor. Türkiye, Irak’ın ürettiklerini iletmek için önemli bir güzergahta bulunuyor.” dedi.

ÖZELLEŞTİRMEYE 6 FİRMADAN TEKLİF

Yıldız,Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan siyasi istikrarsızlıktan yabancı yatırımcıların olumsuz etkilendiğine dikkati çekerek, “Özelleştirme konusunda 6 firmanın verdiği teklif değerlendiriliyor. Makul teklifler gelmesi halinde mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Kamuyu tatmin edici bir teklif gelmezse biz yolumuza devam ederiz” dedi.

DOĞALGAZ MALİYETLERİMİZ ARTIYOR

Doğal gaz fiyatlarına da değinen Yıldız, “30 Marttan sonra medyana gelen siyasi istikrar ile dövizde yaşanan gerileme maliyetlere olumlu yansıyor. Petrolde de bir miktar gerileme var. Ancak doğal gaz da maliyetlerimiz artıyor. Buna rağmenşu anki fiyat politikasına devam ediyoruz” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler