1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Ruslar Türkiye`de doğalgaz santrali alabilir

Yıldız: Ruslar Türkiye`de doğalgaz santrali alabilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus şirketlerinin Türkiye'de gazla çalışan elektrik santrali alabileceklerini söyledi. Rusya'nın...

Yıldız: Ruslar Türkiye`de doğalgaz santrali alabilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus şirketlerinin Türkiye'de gazla çalışan elektrik santrali alabileceklerini söyledi. 

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun RIA Novosti haber ajansına dayandırdığı habere göre Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya şirketlerinin Türkiye’de gazla çalışan elektrik santralleri satın almasına sıcak baktığını söyledi. "Enerji kaynağı ihracatçısı ülke şirketlerinin gazla çalışan elektrik santrallerimizi satın almasını selamlıyoruz" diyen Yıldız, Rusya'nın tam olarak bu tür bir ülke olduğuna dikkat çekti. Yıldız, "Çünkü Rusyalılar enerji kaynağını kendileri ihraç edip yine kendileri işletmelerde kullanıyorlar" dedi. 
Enerji Bakanı Yıldız, buna örnek olarak İstanbul yakınlarında bulunan ve yüzde 90 oranında hissesi Rus Inter RAO’ya ait olan Trakya Elektrik’i gösterdi. Bakan Yıldız sözlerine şöyle devam etti: "Bakanlığımızda geriye kalan yüzde 10 hisse senedi paketiyle ilgili gerekli adımları hayata geçireceğimizi ve Trakya’nın tamamen Rusya şirketine ait olacağını umuyorum." 
Enerji Bakanı Yıldız Türkiye’nin bu tür projeleri Rusya ile stratejik ortaklığın bir parçası olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.
Önceki ve Sonraki Haberler