1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yıldız: Rüzgar elektriği toplam üretimin %10`una ulaştı

Yıldız: Rüzgar elektriği toplam üretimin %10`una ulaştı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, rüzgar enerjisinden üretilen elektriğin ilk defa geçen hafta pazar günü komple üretilen...

Yıldız: Rüzgar elektriği toplam üretimin %10`una ulaştı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, rüzgar enerjisinden üretilen elektriğin ilk defa geçen hafta pazar günü komple üretilen elektriğin yüzde 10’una yükseldiğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, rüzgar enerjisinden üretilen elektriğin ilk defa geçen hafta pazar günü komple üretilen elektriğin yüzde 10’una yükseldiğini söyledi.

RÜZGAR İLE 1 MİLYAR DOLAR KARDAYIZ

Bakan Yıldız, “Geçtiğimiz hafta pazar günü ilk defa Türkiye'de rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik o gün komple üretilen elektriğin yüzde 10'una tekabül etti. İnşallah 2014 yılının sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik yalnızca bu yıl içerisinde 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak. O yüzden yerli kaynaklarımıza, yenilenebilir kaynaklarımıza çok fazla dikkat etmemiz ve üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Su kaynaklarımızın, rüzgar, güneş, jeotermal kaynaklar gibi kaynakların günbegün arttığını hep beraber göreceğiz.” dedi.

EYLÜL’DE 350 MİLYON DOLARLIK ENERJİ YATIRIMI

Yalnızca Eylül ayında enerji alanında 350 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirten Bakan Yıldız, enerji sektöründe irili ufaklı bin 64 santrale ulaşıldığını ifade etti. Bu nedenle kışın harcanacak enerji sarfiyatında sıkıntı öngörmediklerini anlatan Yıldız, “Ukrayna krizinin çözülmüş olmasıyla birlikte bu bizi daha da iyi bir neticeye ulaştırmış olacak. Ukrayna'daki herhangi bir doğalgaz kesilmesinin her birimizde oluşturacağı sıkıntı malum. Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelecek doğalgaz bizim için son derece önemli” dedi.

KAYIP KAÇAK HAVUZDA BİRİKİYOR

Yıldız, “Kayıp kaçakların, üretilen elektriğin her birisi bir havuzda değerlendiriliyor. Yine bu havuzdan 77 milyonumuza paylaştırıyoruz. Her üretilen yerli kaynağın olumlu yansımalarını inşallah önümüzdeki süreçte görmüş olacağız.” diye konuştu.

RUSYA, UKRAYNA VE AB TOPLANTI SONUÇLARINI İZLİYORUZ

Kış öncesi enerji üretimi ve tüketimiyle ilgili hazırlıkları yaptıklarını belirten Yıldız, Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının Türkiye’ye olumsuz şekilde yansımaması için sorunun çözülmesi noktasında bugün AB ile Ukrayna ve Rusya'nın yapacağı toplantı sonuçlarını izlediklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler