1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Soma`da işçiler üretim için çağrılmıyor

Yıldız: Soma`da işçiler üretim için çağrılmıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma faciasının yaşandığı ocaklarda işçilerin üretim için çağrılmadığını,...

Yıldız: Soma`da işçiler üretim için çağrılmıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma faciasının yaşandığı ocaklarda işçilerin üretim için çağrılmadığını, onarım ve düzenleme çalışmaları için çağrıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki madenci ailelerine yaptığı taziye ziyaretlerinde eşlik eden Bakan Yıldız, Şirketten işçilere, işe çağrılma yazısı gönderildiğine yönelik olarak, “Bu şirkete ait üç tane maden ocağı var. Üçü de kapalı. Ve bunlarda kömür üretimi yapılmıyor. Ancak kontrolleri devam eden üç madenden ikisinde onarım ve düzenleme çalışmalarının yapılması gerekiyor. Burada istihdamın devam etmesi için o yüzden de bu işçiler çağrılıyor. Üretim için çağrılmıyor” dedi.

ÖNCELİK İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin, üç maden ocağından ikisinde incelemelerin devam edeceğini belirten Bakan Yıldız, “Bizim önceliğimiz işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanması. Oradan elde edilecek maddi kazanç bizim önceliğimiz değil' dedi.

Facianın yaşandığı maden ocağında 6 milyon ton kömür rezervinin bulunduğunu açıklayan Taner Yıldız, 'Burada maden hala kapalı. Risk sıfıra ininceye kadar da kapalı kalacak. Ondan sonra açılıp bakılacak. Ancak işçi sağlığını ve güvenliğinin sağlanamayacağı bir durum çıkarsa, o madeni tamamen kapatırız. Aynı şirkete ait Atabacası ocağı için de bu şartlar geçerli. Eğer uygun bulunmaza burayı da kapatırız. Bizim önceliğimiz işçi sağlığı ve işçi güvenliği' diye konuştu. 

ŞIRNAK KÖMÜR TÜNELİNDE GÖÇÜK

Önceki ve Sonraki Haberler