1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: TPAO yarım milyar dolar kaybetti

Yıldız: TPAO yarım milyar dolar kaybetti

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşün TPAO'ya yarım milyar dolardan fazla gelir kaybettirdiğini söyledi.Enerji...

Yıldız: TPAO yarım milyar dolar kaybetti

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşün TPAO'ya yarım milyar dolardan fazla gelir kaybettirdiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanul'da yaptığı açıklamada ham petrol fiyatlarındaki düşüşten memnun olmayan tek kuruluşun TPAO olduğunu söyledi. Yıldız, "Yaklaşık 550-600 milyon dolar civarında bir gelirden oldular ama Türkiye şu an itibariyle 5,5 milyar dolar cari açığından kısıntı yaptı. Yani Türkiye açısından memnun olduğumuz ama TPAO açısından da biraz kendilerinin sıkıntılı olduğu bir ortam yaşıyoruz" diye konuştu.

TPAO'YA THY MODELİ GELİYOR

TPAO'nun yapısal değişikliğe ihtiyacı olduğunu belirten Yıldız, "Yani Türk Hava Yolları (THY) modeli tarzında, kamu özel sektörle beraber halka açık, blok satış modelini tartışmak kaydıyla mutlaka buna ihtiyaç var. Bu şu ana kadar aslında bizim daha önce yapmamız gereken bir konu ve önemli bir başlıktır. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

TPAO'nun yapısal değişikliğiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Yıldız, Yasa Teklifi'nin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler