1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: TPAO`nun zararı 550 milyon dolar

Yıldız: TPAO`nun zararı 550 milyon dolar

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle TPAO'nun kaybının 550 milyon dolar olduğunu...

Yıldız: TPAO`nun zararı 550 milyon dolar

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle TPAO'nun kaybının 550 milyon dolar olduğunu söyledi.

Ankara'da Petrol ve Gaz Konferansı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle TPAO'nun 550 milyon dolar kayıba uğradığını söyledi.

Petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye'nin giderlerini azaltıcı yönde etki yaptığına dikkat çeken Bakan Yıldız, TPAO'nun zararının katkılar dikkate alındığında kabul edilebilir nitelikte olduğunu söyledi. Petrolde net ithalatımızın yarıdan fazlasının da ulaşım sektöründe kullanıldığını sözlerine ekledi.

Yıldız, Botaş'ın geçmiş yıllara yönelik zararının 2016 sonunda bitmesini beklediklerini ifade ederek, "Akkuyu Santralı için 735 milyon dolarlık sermaye girişi oldu. Botaş'ın hatları günden güne daha yüksek kapasite ile çalışıyor. Açıkladığım üzere Rus gazında yüzde 10.25'lik indirim alınmıştır. Gaz fiyatlarındaki indirimin karşılığı 1 milyar dolardır." dedi.

DOĞALGAZ İNDİRİMİ VATANDAŞA YANSIYACAK

Enerji Bakanı Yıldız, doğal gaz fiyatlarındaki indirimin tüketicilere yansıyacağını da ifade etti. "Petroldeki düşüş üretici ülkelerden tüketicilere 1 milyar dolar transfer sağladı" diyen Yıldız, "Petroldeki üretim açığının farklı ülkelerce kapatılması söz konusu ve AB'nin enerji politikalarını birleştirmesi doğru bir adım" diye konuştu.

TÜRK AKIMI TANAP'IN ALTERNATİFİ DEĞİL

Bugünden itibaren Türkiye ile AB arasında yüksek düzeyli enerji diyalogu başlayacağına dikkat çeken Yıldız, "Türk Akımı TANAP'ın yerine geçecek bir proje değildir. AB ile Rusya arasında çözüm için katkı koymaya hazırız, çözümü biz bulmayacağız. AB'nin yorumları Türkiye'nin enerjide yol haritasını değiştirmeyecektir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler