1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: TÜPRAŞ denetimi kaçakçılıkla ilgili değil

Yıldız: TÜPRAŞ denetimi kaçakçılıkla ilgili değil

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜPRAŞ denetiminin siyasi değil, teknik bir denetim olduğunu söyledi.Taner Yıldız,...

Yıldız: TÜPRAŞ denetimi kaçakçılıkla ilgili değil

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜPRAŞ denetiminin siyasi değil, teknik bir denetim olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılmasını amaçlayan Enerji Hanım projesi kapsamında Hakkari’de yapılan etkinliğe katıldı. Eğitim programının açılışından önce basına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin gündemindeki konuları değerlendirdi. 

TÜPRAŞ'TA DENETİMİN GEZİ İLE İLGİSİ YOK

TÜPRAŞ’ta başlatılan denetimin; Gezi Parkı eylemleriyle ya da başka siyasi konularla ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, "TÜPRAŞ denetimi, tamamen teknik bir denetimdir. Kaçakçılıkla ilgili bir denetim olduğu iddiaları doğru değildir" diye konuştu. Bakan Yıldız, TÜPRAŞ’ın Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip şirketi olmasının, denetime tabi olmadığı anlamına gelmeyeceğini, enerji alanında üreticiden binlerce bayiye kadar uzanan bütün bir ağın denetlendiğini söyledi.

GÜNEYDOĞU ÖNEMLİ BİR ENERJİ MERKEZİ

Güneydoğu’nun enerji kaynakları açısından önemli bir bölge olduğunu, bölgeye büyük değer verdiklerini anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye’nin petrol üretiminin yüzde 80’nin bu bölgede gerçekleştirildiğini kaydetti.

Son günlerde bölgede önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Yıldız; Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari’de sürdürdükleri çalışmalar sonucunda 1 milyar doların üzerinde üretim ve iletim yatırımı kararı aldıklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler