1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Tüpraş denetimi rutin, TPIC`i de denetliyoruz

Yıldız: Tüpraş denetimi rutin, TPIC`i de denetliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi Tüpraş’ta Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan...

Yıldız: Tüpraş denetimi rutin, TPIC`i de denetliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi Tüpraş’ta Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan denetimi değerlendirdi. 

Bakan Yıldız, CNBC-e'ye yaptığı açıklamada, akaryakıt sektörü denetimlerinde kaygıya yol açacak herhangi bir durum olmadığını belirtti. Tüpraş'taki denetimleri, "Bir rutin incelemeyle alakalı" diye nitelendiren taner Yıldız, "Vergi denetimleriyle alakalı ve ulusal marker sistemi dediğimiz bizim bütün bu yapının resmi işlemlerle alakalı rutin işlemleri olur, denetimleri olur" diye konuştu.

Aynı alanda kamu kurumlarının da denetlendiğini hatırlatan Taner Yıldız, şunları söyledi:

"Ulusal marker'ın her tarafta resmi olarak yayınlanmasını ve onun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. TPIC’in bir alt şirketi var TPPD, onun da marker işlemlerini biz denetliyoruz. Kamu kurumudur normalde ama o bunun istisnası değildir” dedi.

AKARYAKIT VERGİSİNİ KULLANANDAN ALIRIZ

Geçen yıl Türkiye’nin akaryakıt ürünlerinden 46 milyar lira dolaylı vergi aldığına dikkat çeken Yıldız, sektörden toplanan kurumlar vergisinin de artması gerektiğine işaret etti. Akaryakıt vergilerinden yüksek olduğu yönündeki yakınmalara da değinen Taner Yıldız, bu vergilerin 75 milyondan değil, 17 milyon araç kullanıcısından alınmasının normal olduğunu ifade etti. 

AYGAZ'A DA VERGİ İNCELEMESİ

MALİYE'DEN TÜPRAŞ'A DENETİM

YAZICI: TÜPRAŞ'A DENETİM ÇOK NORMAL

Önceki ve Sonraki Haberler