1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: TÜRGEV`e tahsis edilen trafo TEDAŞ`ın

Yıldız: TÜRGEV`e tahsis edilen trafo TEDAŞ`ın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız TÜRGEV'e tahsis edilen trafonun mülkiyetinin TEDAŞ'ın mülkiyetinde olduğunu söyleyerek,...

Yıldız: TÜRGEV`e tahsis edilen trafo TEDAŞ`ın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız TÜRGEV'e tahsis edilen trafonun mülkiyetinin TEDAŞ'ın mülkiyetinde olduğunu söyleyerek, uygulamanın diğer 100 bin trafo için de geçerli olduğunu, sadece Bilal Erdoğan'ın adının geçirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Habertürk TV'ye konuk olan Enerji Bakanı Taner Yıldız TÜRGEV vakfının trafo ihtiyacında Fatih Belediyesi'nin ayırdığı küçük bir yerin Başbakan Erdoğan'ın oğlunun mülkiyetine değil, vakfın mülkiyetine değil, TEDAŞ'ın mülkiyetine tescilini yaptırdıklarını söyleyerek, bu konudaki ithamları kabul edemeyeceğini söyledi.

TRAFO MEKANININ MÜLKİYETİ TEDAŞ’A TESCİLLİ

Taner Yıldız Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında son dönemde yaşananlara ilişkin,"Siz şimdi kalkacaksınız Başbakanımızın oğluyla alakalı, adı Bilal Erdoğan olmasın vatandaşımız Ahmet oğlu Mehmet olsun. Reaksiyonumuz değişmeyecek diyorum. Bakın yapılan itham şu: TÜRGEV denen vakfın trafo ihtiyacında ne yaptınız? 100 bin tane trafo var Türkiye'de, 100 bine ne yaptıysak onu yaptık. Fatih Belediyesi'nin ayırdığı 2 metreye 2.5 metre ve 2 metreye 4.5 metre alanındaki bir yerin Başbakan Erdoğan'ın oğlunun mülkiyetine değil, vakfın mülkiyetine değil, TEDAŞ'ın mülkiyetine tescilini yaptırıyoruz. Bu, konu edilebiliyor. Ben bunu kabul edebilir miyim? Ben bunu çok komik buluyorum. Ama siz bunu adını söyleyip de gerisini artık bir kenara bırakırsanız; bunu artık hiçbir şekilde kabullenemem. O zaman derdinizin başka bir şey olduğu kanaatine varırım" dedi.

‘AYAĞI AKSAYAN TÖKEZLEYENLERİ BİR KENARA BIRAKIP YOLA DEVAM EDECEĞİZ’

Her zaman dürüst arkadaşlarla çalışmaya devam edeceklerini de ifade eden Yıldız, "Ama nefsine uyan arkadaş varsa tahammülümüz yok. İyi niyetlerle yola devam edeceğiz.Ayağı aksayan tökezleyenleri bir kenara bırakıp yola devam edeceğiz. Türkiye bu şekilde yönetilmeli" dedi.

‘VATANDAŞIMIZ TEMELLENDİREMEYEBİLİR AMA ALGILARI, AKLI, VİCDANI, KALBİ AYIRT EDİYOR’

Vatandaşın basına yansıtılandan çok daha farklı baktığını belirten Yıldız, hafta sonu Manisa'da karşılaştığı olayı anlattı: "Bu çok enteresan bir şey. En son Manisa Salihli'de birisiyle karşılaştım. 'Ben AK Partili değilim ama bu mitinge gelme ihtiyacı hissettim' dedi. Niçin geliyorsunuz dedim. 'Bu adamı desteklemek için geliyorum' dedi. Sayın Başbakanımızı kastederek. Her zaman vatandaşımız temellendiremeyebilir. Ama vatandaşımızın algıları, aklı, vicdanı, kalbi, hangi seviyede olursa olsun bunları ayırt edebiliyor. "

217 BİN ABONENİN ELEKTRİĞİ 1 OCAK İTİBARİYLE KESİLECEK

Yıldız, Ocak-şubat ve mart aylarında elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını tekrarlayarak, "17 Aralık'tan sonra Türkiye şirketleri 50 milyar dolar değer yitirdi. Dün toparlanma başladı. Türkiye istikrarını kaybetmez. Bazı testlerde geçiyoruz, bu aşılacak. Asgari ücretliden başlayarak alım gücünde yapılan fiyat değişikliklerinin daha az bir şekilde olacağını görüyoruz. Ama enerji sektörü olarak böyle bir düzenlemeye gitmiyoruz" dedi.

Kaçak elektrik konusuna da değinen Yıldız, Dicle EDAŞ bölgesinde bulunan 6 ilde borcu olan 217 bin abonenin 1 Ocak'ta elektriğinin kesileceğini söyledi.

‘HALKBANK'I TERCİH ETMEMİZ DAHA DOĞRU OLUR’

Kuzey Irak petrol gelirlerinin hangi bankaya yatırılacağıyla ilgili konuşan Yıldız, "Sayın Maliki'nin böyle bir talebi olduğunu ama bu konuda netleşmediğini ve karar verdiklerini anlıyoruz. Geçerli olan Neçirvan Barzani ile kamu ve özel şirketler olarak yaptığımız sözleşmelerdir. O sözleşmede Türkiye'de bulundurulmasına dair bir ibare bulunmaktadır. Bence bu konjönktürde Halkbank'ı tercih etmemiz daha doğru olur." dedi.

TRANS ANADOLU HATTI'NDA PAYIMIZ ARTACAK

Trans Anadolu Hattı'nda Türkiye'nin hisselerinin yüzde 20'den 30'a çıkacağını belirten Yıldız, "Oradan geçen gazın alıcısı ve sahibiyiz. Hisselerimizi artırıyoruz. Çünkü dengelenemek zorunda olduğumuz gelir-gider tablomuz var" dedi. "2014'te inşallah çok daha iyi gelişmeler olacak" diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye'nin lehine, olumsuz hava şartlarını dağıtacak gelişmeler olacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler