1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Türk Akımı henüz Meclis onayından geçmedi

Yıldız: Türk Akımı henüz Meclis onayından geçmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin henüz Meclis onayından geçmediğini hatırlattı.Uluslararası...

Yıldız: Türk Akımı henüz Meclis onayından geçmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin henüz Meclis onayından geçmediğini hatırlattı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini bakanlıkta kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin henüz Meclis onayından geçmediğini söyledi.

Türk Akımı için Türk tarafının koordinatlarının henüz netleşmediğini ifade eden Yıldız, Dışişleri bakanlığının bu konu üzerinde çalıştığını belirtti. Ayrıca Yıldız, bu projelerin devamının hem Türkiye hem de bölge açısından uygun olacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Cumartesi günü Bakü'de Rus yetkililerin de olacağı bir zirve planlandığını belirten Yıldız, Gazprom ile Botaş'ın görüşmelerinde fiyat konusunda son noktanın yakalandığını ve imzaların ay sonuna kadar atılacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Yıldız, kudaki artışın ise kısa bir sürede durulacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler