1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Türk şirketleri Akkuyu`ya ortak olabilecek

Yıldız: Türk şirketleri Akkuyu`ya ortak olabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk şirketlerinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden hisse alabileceklerini söyledi. Taner...

Yıldız: Türk şirketleri Akkuyu`ya ortak olabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk şirketlerinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden hisse alabileceklerini söyledi. 

Taner Yıldız, RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak ileriki yıllarda Akkuyu Nükleer Santrali hisselerini almak isteyecek yerli şirketleri destekleyeceğini belirtti. Bakan Yıldız "Akkuyu projesinin hisselerinin yüzde 20-25’nin özel sektöre ait olmasıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Hatta bunu destekleyeceğiz” dedi.

Böylesi bir işbirliğini isteyen şirketlerin Rusya ile görüşme gerçekleştirebileceğini, sonrasında Bakanlığa sonuçlarla ilgili bilgi verebileceğini belirten Bakan Yıldız, "Biz de o zaman bizim, halkımızın ve Türkiye’nin çıkarına uygun kararları alırız" dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki Akkuyu Nükleer Santrali projesinin uygulanması anlaşmasına göre santral inşaatını tamamen Rusya şirketi gerçekleştiriyor ve Akkuyu hisselerinin satışı ancak gelecekte gündeme gelebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler