1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Türkiye`nin %83`üne doğalgaz götürdük

Yıldız: Türkiye`nin %83`üne doğalgaz götürdük

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz kullanımının son 10 yılda ciddi biçimde artmasıyla çok farklı bir sektörün...

Yıldız: Türkiye`nin %83`üne doğalgaz götürdük

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz kullanımının son 10 yılda ciddi biçimde artmasıyla çok farklı bir sektörün ortaya çıktığını belirterek, Türkiye'nin yüzde 83'üne doğal gazın götürüldüğünü kaydetti. 

Bakan Yıldız, Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından açıklamalarda bulundu. Bakan yıldız, doğalgaz götürülen yerleşim yerlerinde çeşitli nedenlerle abone olmayanların bulunduğunu belirterek, bunların da abone olmasıyla vatandaşların önemli bir bölümünün bu enerjiden yararlanır hale geleceğini söyledi.

Bazı illerdeki aboneleşme oranını düşük gördüklerini vurgulayan bakan Yıldız, meskenlerde kullanılan doğalgazın ciddi avantajı bulunduğunu, bu nedenle de vatandaşlara tavsiye ettiklerini belirtti.

TÜRKİYE DOĞALGAZ CİHAZLARINDA ÜRETİM ÜSSÜ

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, doğalgazın kullanımına yönelik cihazların olması gereken standartlarda üretilmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Vardan, Türkiye'nin bu alanda Avrupa'nın üretim üssü haline geldiğini belirtti.

2 MİLYAR LİRALIK CİHAZ İHRACATI

Türkiye'de kullanılan cihazların yaklaşık yüzde 80'inin üyeleri tarafından üretildiğini vurgulayan Vardan, şunları kaydetti,

"Kapasitemiz yaklaşık 1 milyon kombiye, 11 bin kazana ve bir o kadar bunları yakan brülöre ulaştı. Bunların yan, yardımcı ve diğer ekipmanları var. Hepsini düşündüğümüzde Türkiye'deki iç pazarın büyüklüğü 2 milyar liraya ulaşmış vaziyette. Sadece Türkiye için üretim yapmıyoruz. Hatta bazı firmalar yapacağı imalatı sadece ihracata yönelik tasarlamış durumda. Bugünkü rakamlarla yaklaşık 1,2 milyar dolarlık ihracat söz konusu. Üretim yanında dağıtım teşkilatımız, bayilerimiz ve servislerimiz var. Bunlarla birlikte Türkiye genelinde 20 binleri geçen bir istihdama ulaşmış durumdayız."

Önceki ve Sonraki Haberler