1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Ucuz petrol iç piyasaya yansıyacak

Yıldız: Ucuz petrol iç piyasaya yansıyacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yüzde 5-6 civarında ucuzlayan petrol fiyatlarının 3 gün faz farkıyla iç piyasaya yansıyacağını...

Yıldız: Ucuz petrol iç piyasaya yansıyacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yüzde 5-6 civarında ucuzlayan petrol fiyatlarının 3 gün faz farkıyla iç piyasaya yansıyacağını söyledi.

Borusan EnBW Enerji'nin RES yatırımları açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşün benzin fiyatlarını da ucuzlatacağını söyledi.

Yıldız, "Petrol ürünlerinde, benzinde, mazotta, motorinde bunlara mutlaka yansımalarını göreceğiz. Çünkü otomatik fiyatlama mekanizması var. Özellikle son 3 ayın da en düşük fiyatını yaşıyoruz şu anda. Bunu tüketici bir ülke olarak sevindirici buluyorum" dedi.

Petrol fiyatları eğer 50 dolarlar bandında kalırsa Türkiye geçen yıla göre 13 milyar dolar daha düşük bir fiyat ödeyeceğini bildiren Yıldız, petrol fiyatlarının makul seviyede kalmasının Türkiye'nin makro ekonomik büyüklükleri açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler