1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Yaşam odaları kararı komisyonun takdiridir

Yıldız: Yaşam odaları kararı komisyonun takdiridir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenlerde yaşam odasının zorunlu olmasını içeren önergenin Meclis Plan ve Bütçe...

Yıldız: Yaşam odaları kararı komisyonun takdiridir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenlerde yaşam odasının zorunlu olmasını içeren önergenin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki torba kanun tasarısı görüşmelerinde AK Parti vekillerin oylarıyla reddedilmesine ilişkin, "Komisyonun takdiridir''dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de Ömer Dengiz ve yönetimini istifasından sonra il başkanlığı görevine getirilen Hüseyin Cahit Özden’i parti binasında ziyaret etti. Yıldız , AK Partili üyelerin oylarıyla reddedilen yaşam odası önergesi için "Komisyonun takdiridir''dedi. Konunun TBMM Genel Kurulu'na geldiğinde değerlendirileceğini belirtti.

Bakan Yıldız, "Konu henüz TBMM Genel Kurulu'na gelmiş değil. Orada inşallah hep beraber değerlendireceğiz. Tabi ki komisyonun takdiridir. Bizler, ister kanun tasarılarını, torba tasarıları, kanun tekliflerini önce komisyonlara iletiriz. Orada onay aldıktan sonra TBMM Genel Kurulu'na getiririz. Bunların her birisi henüz son halini almış değil. Hep beraber takip edeceğiz.." açıklamasını yaptı.

ENERJİ ARZI SIKINTIMIZ YOK AMA İSRAF DA ETMEMELİYİZ

Yaz aylarında artan elektrik tüketimine dikkat çeken Yıldız, “Dün Cumhuriyet tarihindeki en çok çekilen miktarda enerji kalemleri ile alakalı yaklaşık 812 milyon kilovat saatlik bir kam yani 1 milyar kilovat saat günlük enerji çekiliyor. Örnek verecek olursak Yamula barajının 1 yıldaki ürettiği enerjinin 2 katını Türkiye 1 günde tüketiyor. Enerji arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok ancak bu bizim israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla alakalı son 1 ayda ödediğimiz para 1 ay önceki elektrik faturalarına denk geliyor. Bunu meskenler için söylüyorum. Enerji tasarrufuna dikkat etmemiz lazım. İsraf etmeden enerjimizi kullanmaya son derece itina göstermemiz lazım. 7’den 77’ye toplumun her kesimi ile ilgili tasarruf genelgemiz var. Buna mutlaka uymamız lazım” ifadelerini kullandı.

ENERJİ DAVALARINDAN 32 MİLYAR DOLAR KARIMIZ VAR

Yıldız ayrıca, “Bugün dünyada Türkiye’nin gelişmesi ile alakalı bütün izlenimleri takip eden bir alan var. Enerji sektörü ile alakalı olarak 2008’de Karayip denizinde Hollanda’ya bağlı Curaçağo isimli bir ada var. Bu adada kurulan Alaplı elektrik şirketleri bir isimle kuruluyor ve Türkiye’nin bölgesinde bulunun bir Enerji sektörü ile alakalı yatırımdan dolayı Türkiye’ye 100 milyon dolarlık dava açıyor. Böyle bir şirket Türkiye’deki bir yatırımla alakalı şirket dava açıyor. Biz bu davayı 2012 yılında kazandık. Temyize gittiler onu da biz kazandık. Geriye dönüp baktık. Enerji sektörüyle alakalı kazandığımız davaların miktarı 32 milyar dolar. Biz bunlar takip etmiyor olsaydık 32 milyar dolarlık bir dava kaybetmiş olacaktık. O yüzden gelişen Türkiye’nin çok fazla tehditleri olsa da AK Parti tüm fırsatlarını yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler