1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Yeni bir Cem Uzan vakası var

Yıldız: Yeni bir Cem Uzan vakası var

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle ilgili Türkiye aleyhine 2.5 milyar Euro'luk yeni bir...

Yıldız: Yeni bir Cem Uzan vakası var

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle ilgili Türkiye aleyhine 2.5 milyar Euro'luk yeni bir tahkim başvurusu yapıldığını söyledi. Yıldrız "Yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıyayız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu ve meclis üyelerini kabul etti.

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, siyasi istikrarın bozulması için 17 Aralık'tan bu yana çok farklı yapıların çok farklı işlemlerle karşılarına çıktığını söyledi.

Daha önce elektrik dağıtım, üretim ve iletim hizmetleriyle alakalı şirket faaliyetine devam ederken imtiyaz hakkının alınmasıyla ilgili 4 büyük dava açıldığını hatırlatan Yıldız, 10 yıla yakın devam eden bu davaların kazanıldığını hatırlattı.

"Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi tekrar miktarı 2,5 milyar Euro'luk, Stockholm mahkemelerinde yeni bir dava açılmış durumda" diyen Yıldız "yeni bir Cem Uzan vakası" ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Yıldız, "Bu artık Türkiye'nin siyasi istikrarının üzerine konan keneleri alma işidir. Türkiye mutlaka bu kenelerinden kurtulacaktır. Sürekli bir ayağından tutup aşağı çekmek isteyenlere karşı, Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine karşı olanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bununla alakalı uluslararası avukatlık firmalarıyla hizmet alımına gideceğiz" diye konuştu.

Benzer davaları emsal gösterip, bu davanın kabul edilmemesiyle ilgili girişimlerde bulunacaklarını aktaran Bakan Yıldız "Elimizde bu manada alınmış çok fazla uluslararası tahkim kararları var. Bütün bunları ibraz edeceğiz. Şu ana kadar Türkiye'nin neredeyse tamamını isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın hakkı olan bir kuruşu vermeyiz" dedi. 

Bakan Yıldız, Uzanlar'ın Türkiye aleyhine yaptığı yeni başvuruya ilişkin sorular üzerine, Stockholm Ticaret Odası'nın tahkim merkezinde ÇEAŞ ve Kepez elektrik şirketlerindeki hisse sahibi olarak, bu şirketlerin imtiyaz sözleşmelerinin iptal edilerek el konulması iddiasıyla dava açıldığını söyledi.

Taner Yıldız başvuruyla ilgili olarak, "Bize göre gerek hukuki açıdan gerekse enerji açısından hiçbir fonksiyonelliği yok. Tamamen gündem oluşturmayla alakalı bir konudur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler