1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Yeni Trakya hattı TANAP`ı etkilemez

Yıldız: Yeni Trakya hattı TANAP`ı etkilemez

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güney Akım Boru Hattı’nın iptali ile gündeme gelen yeni Trakya Doğalgaz Boru Hattı’nın TANAP’ı...

Yıldız: Yeni Trakya hattı TANAP`ı etkilemez

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güney Akım Boru Hattı’nın iptali ile gündeme gelen yeni Trakya Doğalgaz Boru Hattı’nın TANAP’ı etkilemeyeceğini söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinde açıkladığı Güney Akım hattı yerine kurulması düşünülen Trakya hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, Türkiye'nin, ortağı olduğu TANAP'ı geliştirmeye öncelik verdiğini vurgulayarak, TANAP’ın bu hat nedeniyle hiçbir şekilde etkilenmeyeceğini ifade etti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Güney Akım ile alakalı bir iyi niyet müzakeresinin TANAP'ı kesinlikle ama hiçbir şekilde etkilemeyeceğini söylemem lazım. TANAP şu anda ihaleleri yapılmış, boru hatları çalışmaları sürdürülmüş, işçilik ihaleleri yapılmış ilerleyen bir projedir" dedi.

LNG TESİSİ DE KURULACAK

Güney Akım Gaz Boru Hattı projesinden vazgeçen Rusya'nın, bunun yerine Türkiye'ye (Trakya) yeni bir hat çekilmesi önerisini hatırlatan Yıldız, "Rusya'nın bu teklifini değerlendiriyoruz. Yalnızca Trakya'da bir enerji merkezi kurulması teklif edilmiyor, aynı zamanda bir LNG tesisiyle beraber kurulacak bunlar. Bunlar dünyanın siyasi seyriyle beraber belirlenebilecek konular" dedi.

Bakan Yıldız, Güney Akım, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) gibi projelerin kendi aralarında rekabet halinde görünseler de aslında orta ve uzun vadede birbirinin rakibi olmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler