1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız:Türkiye Putin`in mektubu’na taraf olmayacak

Yıldız:Türkiye Putin`in mektubu’na taraf olmayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yazdığı mektuba taraf olmayacağını...

Yıldız:Türkiye Putin`in mektubu’na taraf olmayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yazdığı mektuba taraf olmayacağını ve ikili görüşme yapılacağını söyledi.

20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 18 Avrupa ülkesi liderine gönderdiği, "mektubu" konusunda Türkiye'nin tavrıyla ilgili, taraf olunmayacağını belirterek, ikili görüşme yapılacağını açıkladı.

Bakan Yıldız, konuyla ilgili olarak "Sayın Putin'in başbakanımıza yazdığı mektup çerçevesinde bir kısım görüşmelerimiz oldu. Gazprom Başkan Yardımcısı sayın Medvedev ile bir araya geldik. Türkiye ile Rusya arasında müstakil bir görüşmenin daha iyi olacağı kanaatine vardık. Yani Rusya'nın Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılacak görüşmelerinde ayrıca bir taraf olmak istemiyoruz. Çünkü Romanya, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelecek hattın hem çıkışları hem gaz miktarları daha farklı. Biz Ukrayna'nın özellikle mali durumuyla alakalı bir görüşmede taraf olmak istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'NİN ARZ GÜVENLİĞİNDE SORUN İSTEMİYORUZ

Türkiye'nin probleminin daha farklı olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, "Bu nedenle bizim sayın Medvedev ile yaptığımız toplantılar son derece olumlu geçti. Türkiye'nin arz güvenliği ile ilgili herhangi bir problem yaşamamasına dönük görüşmelerde bulunduk" diyerek, önümüzdeki ay St. Petersburg'da ikili bir enerji toplantısı yapmak istediklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler