1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması Ödülü Borusan EnBW’nin 

Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması Ödülü Borusan EnBW’nin 

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeni iş alanlarındaki çalışmaları için bankalarla imzaladığı 600 milyon dolar finansman ile “Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması” ödülünü kazandı.

Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması Ödülü Borusan EnBW’nin 

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeni iş alanlarındaki çalışmaları için bankalarla imzaladığı 600 milyon dolar finansman ile “Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması” ödülünü kazandı.

Borusan ve EnBW gruplarının ortak girişim şirketi Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji yatırımları ve yeni iş alanlarındaki çalışmaları için Akbank, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) / FMO (Hollanda Girişimci Kalkınma Bankası), Garanti Bankası, ICBC Turkey, Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Yapı Kredi ile imzaladığı 600 milyon dolar finansman ile 2023 Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri kapsamında “Yılın Enerji Finansmanı Anlaşması” ödülünü kazandı.

“DAHA ÇOK KADIN ÇALIŞAN İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ödülden ötürü mutluluklarını dile getiren Borusan EnBW Enerji Genel Müdür Enis Amasyalı “Borusan EnBW Enerji olarak 12 enerji santralinden oluşan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücümüz ve portföyümüz ile Türkiye’nin ve dünyanın sürdürülebilirliğine doğrudan katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hissedarlarımızın yaklaşımlarına uygun olarak belirlediğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz gereği iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında yürüttüğümüz çalışmalarla müşterilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve toplum için bugün ve gelecekte ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Aldığımız bu finansman ile aynı zamanda iklim ve insan odak alanları kesişiminde yenilenebilir enerji sektöründeki yeşil yaka çalışan ihtiyacına yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği sağlayacak bir çözüm geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, daha çok kadın çalışanın bu sektörde saha çalışanı olarak istihdamı konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi. 

Borusan EnBW Enerji Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gördeslioğlu ise “Şirketimizin enerji üretiminde faal olan şirketlerinin birleşme sürecinde finansman yapısını sadeleştirip kısa vadeli kredilerimizi tamamen kapatırken, yeni projelerimiz için de finansman kaynağı yarattık. Bu işlem hem sektörümüzde hem de Türkiye finansman piyasasındaki en önemli iş birliklerinden biri olmuştur" diye konuştu.  

Önceki ve Sonraki Haberler