1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılın StartUp’ı Blink Energy

Yılın StartUp’ı Blink Energy

Elektrik hatlarını buz yükünden kurtarmak üzere kurulan Blink Energy, Plectron markalı ürünüyle InnoEnergy tarafından düzenlenen yarışmanın Türkiye ayağında yılın StartUp’ı seçildi.

Yılın StartUp’ı Blink Energy
Enerji Günlüğü - Elektrik hatlarını buz yükünden kurtarmak üzere kurulan Blink Energy, Plectron markalı ürünüyle InnoEnergy tarafından düzenlenen PowerUp! yarışmasının Türkiye ayağında yılın StartUp’ı seçildi.
Avrupa’nın sürdürülebilir enerji dönüşümüne liderlik eden EIT InnoEnergy tarafından Orta ve Doğu Avrupa'da gelecek vaat eden ve büyümek için finansmana ihtiyaç duyan girişimlere yönelik başlattığı EIT InnoEnergy PowerUp! yarışmalarının Türkiye finalleri sonuçlandı. 11 girişimin Yılın StartUp’ı olmak için yarıştığı PowerUp! Türkiye finallerinde ise Plectron markalı cihazı ile Blink Energy ipi göğüsledi. Girişim, 65 bin Euro’ya varan finansal destekle birlikte Amazon Web Services, Revolut veya SpeedUp hizmetlerinden faydalanabilmek için PowerUp! Uluslararası Final’de Türkiye’yi temsil edecek.
Enerji dağıtım hatlarında oluşan buz yükü sorununa çözüm bulmak amacıyla kurulan Blink Energy’nin geliştirdiği Plectron markalı cihaz ise enerji nakil hatlarını çeşitli aralıklarla titreştirerek buz yükü oluşumuna engel oluyor. Cihaz, içindeki sensörler sayesinde buzlanma ihtimalini hesaplayarak titreşim sıklığını buna göre belirliyor.
PowerUP! Türkiye jüri üyesi Sabancı Üniversitesi Inovent Genel Müdürü Bülent Bankacı “Blink Energy, gerçek ve eski bir soruna yaratıcı çözüm getiriyor. Tam da bu nedenle yapay zeka, büyük veri, Blockchain gibi ileri teknoloji projelerin önüne, ucu ucuna da olsa geçebildi” dedi. Blink Enerji CEO’su Mustafa Kemal İşen ise PowerUP! yarışmasının kendileri açısından ufuk açıcı olduğunu söyledi.
Bu yılki PowerUp! yarışmasına Türkiye dahil 24 Orta ve Doğu Avrupa ülkesinden 425 girişim başvurdu, 362’si yarışma hakkı kazandı. 11 girişimin yarıştığı Türkiye finalleri ise Sabancı Üniversitesi Inovent AŞ ve InnoEnergy iş birliğinde üçüncü kez gerçekleştirildi.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler