1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yılın yeşil beyinleri ödüllerini aldı

Yılın yeşil beyinleri ödüllerini aldı

Enerji Günlüğü - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından çevre, enerji ve su...

Yılın yeşil beyinleri ödüllerini aldı

Enerji Günlüğü - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek üzere lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Yılın Yeşil Beyinleri” Uluslararası Proje Yarışması'nda final yapıldı.
Lise öğrencilerine yönelik Uluslararası Kavram Proje Yarışması’nda (ICPC) Sivas Fen Lisesi’nden Oğuzhan Onur Koç ve İsmigül Köroğlu “Ayçiçeği Tohum Kabuğunun Kâğıda Dönüşüm Serüveni” adlı proje ile birinci oldu. Ankara Kurtuluş Anadolu Lisesi’nden Burak Özen ve Hakan Çiçek, “Şehirdeki Güneş Işığı” adlı proje ile ikinci olurken Ümitköy Anadolu Lisesi’nden Bengisu Çağıltay ve Efe Sertel “Organik Atığın Gübreye Dönüşümü” adlı projeleri ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışması’nda ise ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan Harun Külek ve Emre Akyol “Taşınabilir Solar Enerjili Su Arıtma ve Isı Kontrol Ünitesi” adlı proje ile birinci oldu. Yine ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’dan Ercan Karatay ve Görkem Sonlu “Akıllı Çevre Dostu Sokak Aydınlatma Sistemi” adlı proje ile ikinci, Akdeniz Üniversitesi’nden Adnan Habibipourzare ve Mahtab Dadarsefatmahboob “Antalya Bölgesi’nin Batısından Bağımsız Gezginler İçin Yarı Kendi Kendilerine Yetebilen Yerlerin Ağı, adlı proje ile üçüncü oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler