1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Denizaltı enerji kaynaklarını da araştırmamız lazım

Yılmaz: Denizaltı enerji kaynaklarını da araştırmamız lazım

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerjide alternatif kaynakların her zaman olacağını belirterek, Türkiye’nin denizüstü RES ve hatta denizaltı enerji kaynaklarını da araştırması gerektiğini söyledi.

Yılmaz: Denizaltı enerji kaynaklarını da araştırmamız lazım

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerjide alternatif kaynakların her zaman olacağını belirterek, Türkiye’nin denizüstü RES ve hatta denizaltı enerji kaynaklarını da araştırması gerektiğini söyledi.

ICCI Dijital 2021 Konferansı’nın açılışında konuşan T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, enerjide yeni fikirler, yeni bakış açıları geliştirmek gerektiğini belirtti. Enerjide alternatif kaynakların her zaman olageldiğini kaydeden Yılmaz, günümüzde dalga enerjisinin de konuşulmaya başladığını ifade etti. Denizlerle çevrili bir ülke olarak Türkiye'nin de artık denizaltı enerji kaynaklarını da araştırması gerektiğini söyledi. 

Yılmaz, “Artık enerjide dönüşümü, depolamayı, alternatif enerji üretim sistemlerini, denizüstü RES planlamalarını, elektrikli araçlar ve şarj sistemlerini…kısaca enerjide yeni olan her şeyi doğru zamanda ve doğru zeminde tartışmanın zamanı. Hatta artık belki denizaltı enerji kaynaklarını da araştırmamız lazım. Çünkü artık dalga boyu enerjisi konuşulmaya başlandı. Bununla ilgili biz EPDK olarak da bir takım bilim adamlarıyla ve işadamlarıyla bir takım toplantılar ve sunumlar yaptık. Belki de etrafımızın denizle çevrili olması enerji kaynaklarının ortasında olmamız sonucunu doğuracaktır” dedi.

“EV KONUSUNDA HUMMALI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Bu süreçte Kurum olarak Türkiye’nin enerji vizyonu için büyük önem taşıyan elektrik araçlar konusunda hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Yılmaz, “Türkiye'nin Otomobili”nin önümüzdeki yıl sonunda üretim bandından inmesi hedefleniyor. “Türkiye'nin Otomobili”nin yollara çıkmasıyla birlikte ülkemizde hem sanayi hem bilgi teknolojileri hem de elektrik piyasası açısından yepyeni bir döneme gireceğiz. Bu yeni dönemde elektrik piyasasında daha esnek bir dağıtım sistemi ve sistem işletimi yaklaşımı esas olacak. Halen üzerinde çalıştığımız düzenleyici çerçevenin oluşturulmasında temel düsturumuz, elektrik araç filosunun gelişmesine imkan veren bir anlayışın hakim kılınmasıdır” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler