1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Doğalgaz piyasasının geleceği hayli umut verici

Yılmaz: Doğalgaz piyasasının geleceği hayli umut verici

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye doğalgaz borsasında işlem hacminin 3 kat arttığını...

Yılmaz: Doğalgaz piyasasının geleceği hayli umut verici

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye doğalgaz borsasında işlem hacminin 3 kat arttığını ve bu artışın doğalgaz piyasasının geleceği için hayli umut verici olduğunu söyledi. 

Ankara’da başlayan 11. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye doğalgaz piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası’nın 1 Eylül itibariyle faaliyete başlamasının üzerinden daha henüz iki ay geçmesine rağmen kayda değer gelişmelerin gözlemlenmesi dikkat çekicidir. Dönüp baktığımızda; 2 ay içinde yapılan piyasa işlemlerine ilişkin veriler ve aldığımız geri bildirimler, doğal gaz piyasasının geleceği için hayli umut verici. Ekim ayı sonu itibariyle 43 şirket, piyasada ticaret yapmak üzere EPİAŞ’a kayıt yaptırmıştır. Bu dönemde dolar kurunda yaşanan düşüşün de piyasada yapılan ticarete olumlu etkisi olduğunu görmekteyiz. STP’de Eylül ayı sonu itibarı ile gerçekleştirilen toplam işlem hacminin 115.196.000 TL olduğunu,  Ekim ayı sonu itibarı ile gerçekleştirilen toplam işlem hacminin 316.637.157 TL olduğunu yani yaklaşık 3 katına çıktığını görüyoruz.Doğalgaz borsasında işlem hacmi 3 kat arttı” dedi. 

Sabiha KÖTEK – Enerji Günlüğü/Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler