1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Elektrik faturalarını vatandaş anlasın diye sadeleştirdik

Yılmaz: Elektrik faturalarını vatandaş anlasın diye sadeleştirdik

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik faturalarındaki tüm kalemlerin bir kalemde birleştirilmesini vatandaşın daha rahat anlaması için...

Yılmaz: Elektrik faturalarını vatandaş anlasın diye sadeleştirdik

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik faturalarındaki tüm kalemlerin bir kalemde birleştirilmesini vatandaşın daha rahat anlaması için yaptıklarını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katıldığı a haber’de enerji piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, son dönemde şeffaflığın zedelendiği ve gizli zammın örtüldüğü eleştirileri yapılan elektrik faturalarındaki değişik kalemlerin tek bir kalemde toplanmasını dağıtım bedelini vatandaş daha rahat anlasın diye yaptıklarını açıkladı.

Kolaylık yapmak için böyle bir sadeleştirmeye gittiklerini ifade eden Yılmaz, "Bu konuda herhangi bir süistimale mahal vermeyiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun" dedi.

DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN İŞÇİ ÇIKARTIMINI İNCELİYORUZ

Son dönemde bazı dağıtım şirketlerinin işçi çıkardıkları yönlü haberleri de değerlendiren Yılmaz, dünkü bütçe görüşmelerinde de bu konunun kendilerine sorulduğunu ve konuyu Enerji Bakanının da talimatıyla soruşturmakta olduklarını belirtti.

Dağıtım şirketlerinin iddiaları yalanladıklarını ifade eden Yılmaz, dağıtım şirketlerini uyararak "Böyle bir şey varsa affetmemiz mümkün değil, affetmeyiz. İşletme gideri olarak benden aldığın bedelin ardından işçi çıkartırsan bunun üzerine gideriz." dedi.

KAYIP KAÇAK TÜM TÜRKİYE'NİN SORUNU

Kayıp kaçak sorununa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, kayıp kaçak sorununundan herkesin zarara uğradığını ifade etti. Yılmaz." Bir kere kayıp-kaçaktan herkes zarar ediyor. Kayıp kaçak herkesin problemi. Kayıp-kaçaktan kazanan yok, herkes, tüm Türkiye olarak zarar ediyoruz. Bu sorunun çözümü enerjiyi de ucuzlatacak" dedi.

Sorunun sadece teknik bir sorun olmadığının, sosyolojik ve bölgesel bir sorun olduğunun da altını çizen Yılmaz, terör sorununun çözülmesiyle bu sorunun da çözüleceğini ve bu günlerin de yakın olduğuna inandığını kaydetti.

Yılmaz ayrıca bu sorunu sadece dağıtım şirketlerinin sırtına yüklemenin sürdürülebilir bir durum olmadığını, ayrıca da hiç vicdani olmadığını söyledi. Kayıp kaçak bedellerinin tüketiciye geri ödenmesi yönündeki Yargıtay kararlarını da eleştirerek, bu durumun da sürdürülebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler