1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Faturalarda manipülasyonu kabul edemeyiz

Yılmaz: Faturalarda manipülasyonu kabul edemeyiz

Enerji Günlüğü -EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini...

Yılmaz: Faturalarda manipülasyonu kabul edemeyiz

Enerji Günlüğü -EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, elektrikte tüketici şikâyetleri ve akaryakıt fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini belirterek, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Şirketlerin yapacakları manipülasyonlar ve etkilerinin tamamı Kurumumuzca bilinmekte ve gerekli tedbir ve önleyici düzenlemelerimiz hazır” dedi.

Vatandaşların dağıtım ve tedarik şirketleri ile karşılaştıkları problemlerinden haberlerininolduğu ve usulsüzlüklerin üzerine doğrudan gidildiği, herhangi bir istisna gözetilmeden sorunların çözümü konusunda yaptırımların uygulandığı ve gerekli şirketlerin gerektiği şekilde cezalandırıldığının bilinmesi isteyen YILMAZ,“Vatandaşlarımız rahat olsunlar, tüm haklarını koruyacak şekilde Kurumumuz çalışmakta, şirketlerin yaptığı manipülasyonlar için gerekli düzeltici/cezalandırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Yapacakları manipülasyonlar ve etkilerinin tamamı Kurumumuzca bilinmekte ve gerekli tedbir ve önleyici düzenlemelerimiz hazırdır” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Yılmaz, “Fatura dönemlerinin yılın son ayında uzaması, ilk ayında kısalması, güvence bedeli tahsili-iadesi, sayaç sökme-takma, sayaç bedeli gibi fatura tutarını veya ödeme sürecini etkileyen, tarifelere etkisi olan tüm elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin faaliyetleri yakından takip ediyoruz ve gerekli önlemleri alıyoruz” dedi. Yılmaz, fatura dönemi uzaması-kısalmasının kayıp-kaçak hedeflerinde şirkete kazandırabilecekleri ya da 2016 yeni tarife dönemi hesaplarına yönelik etkisi, yine güvence bedelinin geç iadesi gibi usulsüz uygulamaların, sayaç bedeli gibi usulsüz tahakkukların, tüketiciye veya 2016 yeni tarife dönemine etkileri üzerinde değerlendirmelerin devam ettiğine dikkat çekti. EPDK Başkanı Yılmaz, faturalandırma konusunda manipülasyona müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Yılmaz, “Tüm fatura bileşenleri ile voltaj-gerilim dalgalanması, kesintilerin süresi ve sayısı, gibi teknik bileşenleri de her an yakından kontrol edilerek şirketlerin hizmeti, tüketiciye etkileri ve mali boyutları da incelenmektedir.6446 sayılı yeni Kanunla oluşan dağıtım sisteminde tüketicilerin tesis ettiği hatların işletilmesi, arızalarının giderilmesi, bakım-onarımının yapılması ve bu hatların devir alınmasında oluşan problemlerde takip edilmekte, gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır” dedi

Elektrikte yatırım ve işletme planları dönemlik olup 2011-2015 döneminin son yılı olması nedeni ile de dağıtım ve tedarik şirketlerinin tüm harcamaları, gelirleri ile birlikte dağıtım faaliyeti kapsamında yapılmış olan tüm satın alma ve ihale işleri de ayrıca incelendiğini kaydeden Yılmaz, “2016 ve sonrası tarifelerinin belirlenmesinde kullanılmasının yanı sıra usulüne uygun olmayan harcamalar düzeltilerek gerekli yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler