1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: İhale kazanıp yatırım yapmayandan kapasiteleri geri alacağız

Yılmaz: İhale kazanıp yatırım yapmayandan kapasiteleri geri alacağız

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ihaleyi kazandığı halde yatırım yapmayan şirketlerden kapasiteleri geri alacaklarını söyledi.

Yılmaz: İhale kazanıp yatırım yapmayandan kapasiteleri geri alacağız

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ihaleyi kazandığı halde yatırım yapmayan şirketlerden kapasiteleri geri alacaklarını söyledi.

4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ihaleyi kazandığı halde 3 yıldır yatırım yapmayan şirketler bulunduğunu dile getirerek “Kamu kaynağını heba ediyorsunuz. Bu yatırımları yapmayanların kapasitelerini geri alacağız” diye konuştu.

“UZUN VADELİ YATIRIMA UZUN VADELİ KREDİLER VERİLMELİ”

Düzenleme kurumu olarak tüm adımları sektörle işbirliği yaparak attıklarını kaydeden Yılmaz, sektörde yatırımcılara lisansların 49 yıllığına verildiğini hatırlattı. Yılmaz, “Finansçıların da kendilerini bu uzun dönemli yatırım anlayışına uydurması lazım. 5-6 yıllık finansman modelleri artık geçerli değil. Finans ayağının da kendisini regüle edip, yeni bir bakış açısı kazanması gerekiyor. Uzun vadeli yatırıma uzun vadeli krediler verilmeli. Bunun çok daha önce olması gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler