1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yılmaz: Özel sektöre Ar-Ge desteğine hazırız

Yılmaz: Özel sektöre Ar-Ge desteğine hazırız

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ar-Ge konusunda özel sektöre desteğe hazır olduklarını söyledi.ELDER AR-GE Çalıştayında konuşan...

Yılmaz: Özel sektöre Ar-Ge desteğine hazırız

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ar-Ge konusunda özel sektöre desteğe hazır olduklarını söyledi.

ELDER AR-GE Çalıştayında konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bir kez daha altını çizmek istiyorum, biz EPDK olarak Ar-Ge konusunda özel sektöre de desteğe hazırız. " dedi.

Ar-Ge faaliyetinde kullanılmak üzere tarife hesaplamalarında dikkate alınan bütçelere dikkati çeken Yılmaz, "Ar-Ge bütçelerinin, ülkemiz elektrik ve doğalgaz dağıtım sistemi altyapısının uluslararası kalite standartları düzeyine ulaştırılması, sistemin işletimine yönelik teknoloji geliştirilmesi, bilgi üretilmesi, yenilik yapılması, yerlilik oranının, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artırılması, kayıpların ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla kullanılması esastır. Bu bizim kurum olarak Ar-Ge konusuna bakışımızı da özetlemektedir." dedi.

Yılmaz, Ar-Ge projelerinin, yeni bir ürün, sistem veya tasarım geliştirme odaklı olabileceği gibi dağıtım şebekesine yönelik en iyi uygulama örnekleri araştırılarak gerçekleştirilmesini sağlamak amaçlı da olabileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler