1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Paris Anlaşması yeni bir sürecin kapısını araladı

Yılmaz: Paris Anlaşması yeni bir sürecin kapısını araladı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin Paris İklim Değişikliği Antlaşması’nı onaylamasıyla enerji dünyasında yeni bir sürecin kapısının aralandığını söyledi.

Yılmaz: Paris Anlaşması yeni bir sürecin kapısını araladı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin Paris İklim Değişikliği Antlaşması’nı onaylamasıyla enerji dünyasında yeni bir sürecin kapısının aralandığını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni hizmet binası ve yapımı tamamlanan toplam kurulu gücü 100 MW’ı aşan 3 yenilenebilir enerji santrali düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış Töreni’nde konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji tarihinde yeni bir çağın eşiğinde olunduğunu kaydetti. Yılmaz, “Ülke olarak kurulmakta olan yeni enerji dünyasının özünü ve yönünü, doğru ve gerçekçi bir şekilde tespit etmek ve buna göre hareket etmek durumundayız. Paris İklim Değişikliği Antlaşmasının onaylanması, yeni bir sürecin kapısını aralamıştır. Bu sürecin serencamını, Türkiye’nin büyüme ihtiyacıyla, bu büyümeyi ateşleyecek enerji talebinin nasıl karşılanacağı belirleyecektir” dedi.

20 YILDA YAKLAŞIK 200 MİLYAR DOLAR SERMAYE YATIRIMI

EPDK olarak 20 yılda enerji piyasalarında yaklaşık 200 milyar dolar sabit sermaye yatırımı yapıldığını belirterek, “20 yıl önce kaloriferleri bile çalışmayan, küçük bir binada başlayan yolculuğumuzu, artık modern bir binada sürdürüyoruz. Modern altyapıya ve ferah çalışma mekânlarına sahip yeni hizmet binamızda sektörümüze ve milletimize daha şevkle, daha gayretle hizmet sunacağımıza söz veriyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler