1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yılmaz: Rüzgara TL bazında teşvik gündemimizde

Yılmaz: Rüzgara TL bazında teşvik gündemimizde

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, YEKDEM mekanizmasında 2020 yılı sonrası için Türk Lirası bazında teşvik yöntemi uygulamasının gündemde...

Yılmaz: Rüzgara TL bazında teşvik gündemimizde

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, YEKDEM mekanizmasında 2020 yılı sonrası için Türk Lirası bazında teşvik yöntemi uygulamasının gündemde olduğunu söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen “TÜREK 2018” Kongresi’nin açılışında konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2021 ve sonrasında özellikle yerli ürün kullanımının artarak devamı için Türk Lirası bazında teşvik yöntemi uygulamasının gündemde olduğunu açıkladı. 

2020 yılı sonrasında YEKDEM mekanizmasının mevcut haliyle devam etmeyeceğinin bilindiğine değinen Yılmaz, şunları kaydetti: “2021 ve sonrasında özellikle yerli ürün kullanımının artarak devamı için milli paramız TL bazında teşvik yöntemi uygulaması gündemimizde. Bin MW RES YEKA için önümüzdeki hafta içinde önlisans başvurusunun tamamlanmasını bekliyoruz. Mevcut önlisanslı veya lisanslı proje stoğunun da en kısa zamanda işletmeye geçmesi için gayret gösteriyoruz.”

RÜZGARIN ÖNÜNE DÜŞMEYEN YORULUR

Yatırımcıların rüzgarda kendilerini daha fazla göstermeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “rüzgarın önüne düşmeyen yorulur” ifadesini kullandı. Hidrokarbon kaynakları konusunda yaşanan dezavantajı, yüzümüzü güneşe dönerek, sırtımızı rüzgara vererek avantaja dönüştürebiliriz diyen Yılmaz, sektörü yakından izleyerek daha doğru daha verimli sonuçlar elde edileceğini söyledi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler