1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Süreç kaçak elektriği de çözer

Yılmaz: Süreç kaçak elektriği de çözer

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Kürt meselesindeki çözüm sürecinin, kaçak elektrik sorununun çözülmesine ciddi fayda sağlayacağını...

Yılmaz: Süreç kaçak elektriği de çözer

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Kürt meselesindeki çözüm sürecinin, kaçak elektrik sorununun çözülmesine ciddi fayda sağlayacağını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'a, Geycek Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışı için geldiği Kırşehir'de gündeme ilişkin bazı sorular yönelttik.

Yargıtay'ın aksi yöndeki kararından sonra, kayıp kaçak bedellerinin tüketiciden alınmaya devam edilmesine yönelik mevzuat hazırlıklarına değinen Yılmaz, "Kayıp kaçak bedelleriyle ilgili söylenecek yeni bir şey yok. Sayın Bakanımız da söyledi, Meclis’in gündeminde de kayıp kaçağa ilişkin tasarı var" dedi.

Mustafa Yılmaz, dağıtım özelleştirmelerinin yapılmasından bu yana elektrikte ayıp kaçak oranının aşağı çekilmesi için hedefler ortaya koyulduğunu hatırlatarak, bu hedefler doğrultusunda sıkı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yılmaz şunları söyledi:

"Şu anda kayıp kaçakta sistemimiz teşvik sistemi. Dağıtım şirketlerine belli hedefler koyuyoruz ve bu hedefin altında kalan her rakam kendilerine gelir olarak kaydediliyor. Teşvik babında zaten böyle bir uygulamamız var."

ÇÖZÜM SÜRECİ KAYIP KAÇAĞI DÜŞÜREBİLİR

Kayıp kaçağı aşağı çekmek için uygulanan teşvik metodu dışında ileride başka uygulamaların da devreye girebileceğini ifade eden Mustafa Yılmaz, "Belki ilerde şu olabilir. Bunun sosyolojik nedenleri de var. Bu kesimi de sistemin içine almak için koordineli bir çalışma yapılabilinir. Güneydoğudaki çözüm sürecini aslında bu sürecin çok dışında görmemek lazım. Oradaki çözüm sürecinin başarıya ulaşması kayıp kaçağa çok ciddi fayda sağlayacaktır."

Sabiha KÖTEK - KIRŞEHİR

Önceki ve Sonraki Haberler