1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yılmaz: Tavan fiyatta sektörden gerekli desteği göremedik

Yılmaz: Tavan fiyatta sektörden gerekli desteği göremedik

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıtta tavan fiyat kararı konusunda sektörden gerekli desteği göremediklerini belirtti.12. Uluslararası...

Yılmaz: Tavan fiyatta sektörden gerekli desteği göremedik

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıtta tavan fiyat kararı konusunda sektörden gerekli desteği göremediklerini belirtti.

12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı Petroleum İstanbul'da'Enerjik Sohbetler' bölümünde soruları yanıtlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Tavan fiyat kararına sektörün tepki gösterdiğini, sektörden bekledikleri gerekli desteği görmediklerini ifade etti.

Yılmaz, "Birtakım düzenlemeler yaptık. Sektörden de bu hususta destek bekledik. Sektörden maalesef beklediğimiz desteği göremedik ama bazı sektör temsilcilerince gerçekten buna ihtiyaç olduğu hala söyleniyor. Sektör maalesef bizim almış olduğumuz karara biraz direnç gösterdi. Bu da sektörün sağlıksız yapılanmasının derinleşmesine sebep oldu. Öyle oldu ki gerçekten, söylemekten imtina ettiğim, edep duyduğum bazı rakamlar, transfer ücretleri vesaire çok kötü algılanan bir piyasa oldu. Bayiler de bundan rahatsız. Piyasa sürdürülebilir olmalı, sürdürülebilir olmazsa müdahale etmek zorunda kalırız. İhtiyaç olmasa zaten müdahale etmeyiz, bundan sonra etmemeyi de düşünüyorum. Piyasadan birtakım işaretler algılıyor, görüyoruz." dedi.

Yılmaz, tamamen serbest piyasa kurallarının hakim olduğu, kendi dinamiklerinin üzerine kurulan bir piyasa istediklerini dile getirerek, Önlerini görerek birtakım yatırımlar yapmayı amaçladıklarını belirtti.

TAVAN FİYATTAN ETKİLENEN BAYİ BANA GELSİN

Yılmaz, küçük şirketlerin tavan fiyat kararından daha fazla zarar ettiği yönündeki iddialara ilişkin, "Tavan fiyattan hangi bayi etkilendiyse bana söylesin. Kar marjı düştüyse bana gelsin ve söylesin. Yüzde 60-40 uygulamaya başladık. Gelecekte sektörün kar marjı paylaşımının bu yönde olması gerektiği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler