1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Türkiye'de pahalı elektrik kullanılmıyor

Yılmaz: Türkiye'de pahalı elektrik kullanılmıyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’de pahalı elektrik kullanılmadığını, dileyen herkesin başka ülkelerin elektrik fiyatlarını...

Yılmaz: Türkiye'de pahalı elektrik kullanılmıyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’de pahalı elektrik kullanılmadığını, dileyen herkesin başka ülkelerin elektrik fiyatlarını da internet üzerinden kontrol edebileceğini söyledi. 

TRT Haber’de yayınlanan bir programa katılan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’de pahalı elektrik kullanılmadığını belirterek, "Böyle bir algıyı yaymak Hükümetimize, Bakanlığımıza, EPDK’ya ve enerji şirketlerine haksızlık olur. Biz tarifeleri yaparken çok titiz çalışıyoruz. Tüketiciye nasıl ucuz elektrik sağlarız, uzmanlarımız aylarca bunu çalışıyor. Tüm sistemin verimli işletilmesi, elektrik tarifelerinin belirlenmesinde çok etkili. Kayıp kaçak ile mücadelemiz var. Ar­Ge’lerimiz var. Sahada ciddi mücadelemiz var. Yeni teknolojiler ile kayıp kaçağa anında müdahale etme çalışmaları var. Bu alanda çok ciddi mesafe kat ettik “ dedi. 

SERBEST TÜKETİCİ LİMİTİNİ SIFIRLAYACAĞIZ

Sistemi müşteri memnuniyeti üzerine kurduklarını ve bu çerçevede serbest tüketici olma limitini de ilerde sıfırlayacaklarını kaydeden Yılmaz, " Her abone memnun olduğu, dilediği tedarikçiden enerjisini alacak. Ama çok dikkatli olunması lazım. Çünkü müşteri artık serbest bir alana, EPDK’nın sonradan müdahil olamadığı bir alana giriyor. Bu hakkı kullanırken bir sözleşme imzalayacaksanız, önce Kurumumuzun web sayfasına girin. Kontrol edin. Şirketin lisansı var mı yok mu? Kesinlikle muhatap olduğunuz firmanın tedarik şirketi lisansına sahip olması lazım. Haklarınızı, yükümlülüklerinizi iyi bilmeniz lazım. Mutlak surette kendi tüketim alışkanlıklarınıza uygun sözleşmelere imza atmalısınız.” dedi.

ELEKTRİK DAĞITIM SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR

Elektrik sektörünün gelişimini değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, özellikle dağıtım sektöründe olumlu gelişmeler yaşandığını ve bu sektörde önümüzdeki 5 yıl için 18 milyarlık yatırım öngörüldüğünü kaydetti. Dağıtım şirketlerinin bu yatırımları titizlikle yapmasını denetlemeyi sürdürdüklerini söyleyen Yılmaz, tüketicilerin yaşadıkları sorunlar karşısında ilk muhatabın dağıtım şirketleri olduğunu hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler