1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yılmaz: Yatırım kültürümüz de mutasyona uğramalı

Yılmaz: Yatırım kültürümüz de mutasyona uğramalı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Covid-19 virüsünün mutasyona uğramasının aynı zamanda yatırım kültürümüzün de mutasyona uğraması gerektiğini gösterdiğini düşündüğünü söyledi.

Yılmaz: Yatırım kültürümüz de mutasyona uğramalı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Covid-19 virüsünün mutasyona uğramasının aynı zamanda yatırım kültürümüzün de mutasyona uğraması gerektiğini gösterdiğini düşündüğünü söyledi.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nin (GENSED) düzenlediği Güneş Zirvesi’nin açılışında konuşan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Covid-19 virüsünün mutasyona uğramasına atıfta bulunarak, “Bu aynı zamanda belki yatırım kültürümüzün de mutasyona uğraması gerektiğini gösteriyor. Doğayı bozmadan elde edemediğimiz enerji yüzünden belki de bu virüslerle muatab oluyoruz. Onun için şunu samimiyetle söylüyoruz. Biz doğayı seviyoruz, biz güneşi seviyoruz” dedi. 

Yılmaz, dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarından ihtiyacını karşılayabildiği oranda savunma sistemini de bu doğal bozulmaya karşı koruyacağını ifade etti. 

“D VİTAMİNİMİZİ DAHA ÇOK ALACAĞIZ”

Güneş sevgilerinin sözde kalmadığını belirten Yılmaz, Ankara’daki binalarını güneş panelleriyle donattıklarını ve belki de güneş enerjisinden para kazanan ilk kamu kurumu olduklarını söyledi.

Yılmaz, güneş enerjisi yatırımının Türkiye’nin yatırım kültürünü değiştirerek yatırımın tabana yayılmasını da sağlayacağını öngörerek önünü açtıklarını söyledi. Güneş yatırımlarına 5 yıl önce başlayan Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesinin 6 bin 500 megavatın üzerine çıktığını belirten Yılmaz, “Başka ülkelerden daha hızlı bir şekilde güneşle muatab olduk. Yani D vitaminimizi daha çok alacağız. Türkiye’nin güneş enerjisinde yatırımlarına daha önce başlayan ülkelere göre daha fazla kapasite oluşturduğunu söyleyebilirim” dedi. 

"HER YIL GÜNEŞİMİZ ARTSIN”

“Her yıl güneşimiz artsın” diyen Yılmaz, gelecek yıl güneş yatırımlarının hem endüstriyel bazda hem de enerji üretimi bazında aynı olması durumunda Türkiye olarak zararda olacağımızı söyledi. Yılmaz, “Dolayısıyla biz her sene güneşimizi arttırmanın yollarını özel sektörle birlikte yapmamız lazım” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler