1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yingli ile Datong güneş santrali kuracak

Yingli ile Datong güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Yingli Green Energy güneş enerji santralleri kurmak ve geliştirmek için Çin’in üçüncü büyük devlet kömür madenciliği şirketi...

Yingli ile Datong güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Yingli Green Energy güneş enerji santralleri kurmak ve geliştirmek için Çin’in üçüncü büyük devlet kömür madenciliği şirketi olan Datong Coal Mine Group ile ortak girişim anlaşması imzaladı.

Yingli Green iştiraki olan Yingli China ile Datong Coal Mine Group iştiraki olan Shuozhou Coal Power şirketleri Çin’in kuzeyinde bulunan Shuozhou kentinin Shanxi bölgesinde güneş santralleri kurmak ve geliştirmek için bir anlaşma imzaladılar.

Yingli Green'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Liansheng Miao, güneş paneli anlaşması Yingli Solar’a yerel ek üretimini genişletmek için stratejik bir fırsat sunduğunu belirterek, “ Her iki şirketin de avantajlarını dengeleyerek projeyi giderek geliştireceğiz ve iki tarafa da önemli kazanımlar sağlayacağız” dedi.

Kömür üretim devi Çin firması Datong iştiraki olan Shuozhou Coal Power Başkanı Chengshen Li, bu anlaşmanın güzel bir Çin inşa etme ulusal hedefi kadar Çin’in yenilenebilir enerji üretim hedefine de yardımcı olacağını belirtti. Li aynı zamanda anlaşmanın iştiraki oldukları Datong şirketinin sürdürülebilir gelişim stratejisi ile uyumlu olduğunu söyledi.

İki iştirak şirketi son dönemde Shanxi’de 20 MW’lık fotovoltaik projesinde birlikte çalıştılar. Yingli Solar projeye, mühendislik, tedarik, inşaat ve modül sağlayıcısı olarak katıldı.

Yingli Green Energy en son Çin’de Çin Merchants New Energy (CMNE) şirketine 2013-2015 yılları arasında 300 MW’lık güneş paneli satma anlaşması imzaladı. Anlaşma uyarınca iki şirket Çin dışında da güneş projelerinde ortak yatırım yapacaklar.

Geçen ay Yingli Green Cezayir’de iki hidro elektrik ve rüzgar enerjisi firması ile ortaklık kurarak 233 MW’lık güneş santrali anlaşması imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler