1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yingli Solar’dan performans garantisi sigortası

Yingli Solar’dan performans garantisi sigortası

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük Fotovoltaik (PV) üreticilerinden Yingli Solar, reasürans şirketi Munich RE ile yaptığı anlaşma ile panellerinin...

Yingli Solar’dan performans garantisi sigortası

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük Fotovoltaik (PV) üreticilerinden Yingli Solar, reasürans şirketi Munich RE ile yaptığı anlaşma ile panellerinin performansını ve güneş enerjisi projelerini garanti kapsamına aldı.

MALİYET AZALACAK

Performans Garanti Sigortası’nın proje sahiplerine sunduğu faydaların başında yatırım maliyetlerini azaltması geliyor. Bu sayede yatırımcılar, derecelendirme kuruluşları ve borç verenler açısından mevcut ve öngörülen riskler de azalıyor. Sigortanın sağladığı bir katma değer ise Yingli Solar’ın müşterilerine hali hazırda bulunan projelerinin dönüşüm oranlarını artırmaları için fırsat sağlaması. Ayrıca ürünlerde seri üretim hatası görülmesi halinde müşterinin maliyeti Munich RE’nin teminatı altına alınıyor. Aynı şekilde verimlilikte beklenmeyen bir kayıp olduğu takdirde, poliçe sahiplerine ilave ekonomik güvence de sağlanıyor.

YATIRIMCILARIN RİSKİ AZALACAK

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, “Solar PV projelerinin maliyet ve güvenilirliği, büyümenin devam etmesi bakımından solar enerji için temel başarı faktörlerindendir. Yatırım maliyeti önemli bir unsur olup, banka ve yatırımcılar açısından bakıldığında mevcut ve öngörülen bazı riskleri taşımaktadır. Munich RE ile birlikte sunduğumuz Performans Garanti Sigortası’nın bu risklerin en aza indirgenmesinde ve yatırımcıların üstündeki maliyet yükünün hafifletilmesinde önemli bir katkısı olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler