1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. YK Enerji, 511 hektar alanı doğaya kazandırmayı hedefliyor

YK Enerji, 511 hektar alanı doğaya kazandırmayı hedefliyor

Yeniköy Kemerköy Enerji, 2024 Kasım ayında 511 hektarlık eski maden sahasının doğaya geri kazandırılması çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

YK Enerji, 511 hektar alanı doğaya kazandırmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık, Hüsamlar Maden Ocağı Rehabilitasyon Çalışmaları kapsamında 2024’te 511 hektar, devam eden yıllarda da toplamda 1.363 hektar eski maden alanını rehabilite etmeyi hedeflediklerini söyledi.

22-24 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak’ta düzenlenen, “Uluslararası Madencilik Sonrası Faaliyetler Sempozyumu”nda konuşan Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği tarafından izlenen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük doğaya geri kazandırma projelerinden biri olan Hüsamlar Maden Ocağı Rehabilitasyon Çalışmaları kapsamında 2023 yılında 150 bin fidan ve bitki dikimi gerçekleştirerek 65 hektar alanı rehabilite ettiklerini, hedeflerinin 2024’te 511 hektar, devam eden yıllarda da toplamda 1.363 hektar alanın rehabilite edilmesi olduğunu söyledi.

2024 KASIM AYINDA 511 HEKTARLIK ALANDA DİKİMLER BAŞLAYACAK

Hüsamlar Maden Sahası Kapatma Projesi kapsamında 511 hektar maden sahasının rehabilitasyon projesi için devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Işık, “Maden Kapatma Planı Çalışmaları için Dokuz Eylül Üniversitesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Doğaya Geri Kazandırma- Rehabilitasyon Çalışmaları kapsamında Hüsamlar Sahası Kanal Tasarımlarına Dair Teknik Rapor hazırlığını tamamladık. Saha uygulamalarına başlamaya hazırlanıyoruz. Dikimi yapılacak olan fidan türlerinin ve adetlerin belirlenmesi çalışmalarına devam ediyoruz. 2024 yılı Kasım ayında dikim faaliyetlerinin başlamasını planlıyoruz” diye konuştu.