1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yörükoğlu Ticaret, Isparta’da 3,85 MW’lık GES kuracak

Yörükoğlu Ticaret, Isparta’da 3,85 MW’lık GES kuracak

Isparta’nın Sütçüler ilçesi sınırları içerisinde 3,85 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilecek.

Yörükoğlu Ticaret, Isparta’da 3,85 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Yörükoğlu Ticaret, hizmet binalarının elektrik ihtiyacını karşılamak için Isparta’da 3,85 MW’lık Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Antalya’da turizm otel işletmeciliği yapan Yörükoğlu Ticaret Tur. Tar. Pet. Enerji İnş. AŞ. tarafından Isparta İli, Sütçüler İlçesi, Kuzca Köyü sınırları içinde yaklaşık 6 hektarlık alanda iki poligon halinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Kurulu gücü 3,85 MW olarak planlanan santralin maliyetinin 46 milyon TL’yi aşması öngörülüyor. 

Kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisinde, her biri 545 W olmak üzere toplam 9500 adet fotovoltaik panel ve her biri 110 kW olan 35 adet invertör kullanılacak. Böylece proje kapsamında santralden yılda yaklaşık 3,85 MWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik depolanmadan direkt mevcut elektrik şebekesine bağlanarak üretim gerçekleştirilecek. Üretilen elektriğin şebekeye verilmesi için trafo kurulacak. 

ÜRETİLEN ELEKTRİK ŞİRKET BİNALARINDA KULLANILACAK

Santralde üretilecek elektrik enerjisi ticari amaçlı kullanılmayacak. Üretilen elektrik, şirket bünyesinde yer alan hizmet binalarının aydınlatma ihtiyacını karşılamada kullanılacak. Artan elektrik üretimi de ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler