1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yozgat’taki Çekerek HES halkın görüşüne açıldı

Yozgat’taki Çekerek HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kuruçaylılar Enerji’nin Yozgat’ta Çekerek (Süreyyabey) Barajında kurmayı planladığı 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey)...

Yozgat’taki Çekerek HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kuruçaylılar Enerji’nin Yozgat’ta Çekerek (Süreyyabey) Barajında kurmayı planladığı 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES projesi 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Mevcutta kurulu ve işletmede olan Çekerek (Süreyyabey) Barajından, Geldingen ve Merzifon ovalarının sulanması için yatağa bırakılan su ve can suyundan yararlanılarak Kuruçaylılar Enerji İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kurulup işletilmesi planlanan 13,83 MW kapasiteli Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES ile ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. 

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

51.714.642 TL bedelli “Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES (14,40 MWm/13,83 MWe)” projesi kapsamında yıllık 35,36 GWh firm enerji, 33,59 GWh sekonder enerji olmak üzere toplamda 49,75 GWh elektrik enerjisi üretilecek.

YOZGAT ÇEKEREK BARAJI’NDA 14 MW’LIK HES KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler