1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. YTÜ elektrik uzmanı 6 akademisyen alacak

YTÜ elektrik uzmanı 6 akademisyen alacak

YTÜ, Elektrik Elektronik Fakültesi için bir doçent, 2 doktor öğretim üyesi ile 3 araştırma görevlisi alacak.

YTÜ elektrik uzmanı 6 akademisyen alacak

Enerji Günlüğü - YTÜ, Elektrik Elektronik Fakültesinde görevlendirmek üzere bir doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisini işe alacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümüne bağlı Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalında görevlendirmek üzere doçent unvanlı bir kişi ile doktor unvanlı 2 kişiyi öğretim üyesi kadrosuyla işe alacak. 

Doçent kadrosuna başvuracak olan adayların lisans ve lisansüstü derecelerini Elektrik Mühendisliği Programında, doçentlik unvanını ise Elektrik Elektronik Mühendisliği alanından almış olmaları; ayrıca Elektrik Tesisleri ve Hibrit ve Elektrikli Araçlar alanlarında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

Doktor kadrolarından biri için lisans ve lisansüstü derecelerini Elektrik Mühendisliği Programı veya Elektronik Mühendisliği Programından almış olmak ve Elektromanyetik, Mikrodalga ve Anten Teknolojileri ve Yapay Zeka alanlarında çalışmalar yapmış olmak gerekiyor. 

Diğer doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuracak olanların doktora derecesini Elektrik Mühendisliği alanında almış olmaları; Elektrik Enerjisi ve Güç Sistemleri, Hibrit ve Elektrikli Araçlar ve Enerji Depolama Sistemleri alanlarında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

AYNI FAKÜLTEYE 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALINACAK

YTÜ, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümüne bağlı Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalında çalıştıracağı 3 kişiyi de araştırma görevlisi olarak istihdam edecek. 

Öncelikli alanı Hidrojen ve Yakıt Pilleri olan araştırma görevlisi kadrosu için yapılacak başvurularda; İleri Enerji Teknolojileri Programı, Enerji Teknolojileri Programı, Elektrik Tesisleri Programı veya Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Programlarından birinde tezli yüksek lisans yapıyor olma veya aynı programlardan birinde ders aşamasında bütünleşik doktora öğrencisi olma şartları aranıyor.

Öncelikli alanı Otonom Araç Teknolojisi ve Elektrikli Araçlar olan araştırma görevlisi kadrosuna başvuracak adayların ise Elektrik Tesisleri Programı veya Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Programlarından birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmaları veya aynı programlardan birinde ders aşamasında bütünleşik doktora öğrencisi olmaları gerekiyor. 

Öncelikli alanı Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama olan araştırma görevlisi kadrosu için de Elektrik Tesisleri Programı veya Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Programlarından birinde tezli yüksek lisans yapıyor olma veya aynı programlardan birinde ders aşamasında bütünleşik doktora öğrencisi olma şartlarını sağlamak gerekiyor. 

Başvurular en geç 27 Aralık 2023 günü mesai bitimine kadar YTÜ’ye ait web sitesi üzerinden elektronik ortamda doldurulacak form ile birlikte, Elektrik Elektronik Fakültesi Sekreterliğine şahsen ya da posta yoluyla yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler