1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. YTÜ`den akıllı şebekeler çalıştayı

YTÜ`den akıllı şebekeler çalıştayı

Enerji Günlüğü - Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi 25 Mart'ta Türkiye’de Akıllı Şebekeler konusunda alanında uzman kamu, endüstri...

YTÜ`den akıllı şebekeler çalıştayı

Enerji Günlüğü - Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi 25 Mart'ta Türkiye’de Akıllı Şebekeler konusunda alanında uzman kamu, endüstri ve üniversite katılımlı Akıllı Şebekeler Çalıştayı gerçekleştirecek. Yıldız Teknik Üniversitesi, dünyada enerjinin elde edilmesine ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmaların giderek artış göstermesi, son yıllarda mevcut enerji sistemlerinin daha verimli kullanımı için çözüm önerileri arasında Smart Grids’in ön plana çıkmasıyla Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde alanında uzman kamu, endüstri ve üniversite katılımlı Akıllı Şebekeler Çalıştayı düzenliyor.

Bu etkinlikle birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi araştırmacıları tarafından KCE-27nolu İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Enerji Verimliliğini Artırmak ve Karbon Emisyonunu Azaltmak Amacıyla Akıllı Şebeke Altyapısına Uygun Bir Akıllı Evin Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Akıllı Ev’in açılışı da yapılacak. Bu proje ile Türkiye’de öncü olacak deneysel amaçlı bir Akıllı Ev kurulup akıllı şebekelere geçişte önemli bir altyapı oluşturuldu. Çalıştay, 25 Mart'ta Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler