1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yükis İnşaat Malkara’da kömür üretimini arttıracak

Yükis İnşaat Malkara’da kömür üretimini arttıracak

Yükis İnşaat, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kömür üretimini arttırarak yılda yaklaşık 113 bin ton kömür üretecek.

Yükis İnşaat Malkara’da kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yükis İnşaat, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kömür üretimini arttırarak yılda yaklaşık 113 bin ton kömür üretecek.

Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde 474 Ruhsat Numaralı Sahada Yükis İnşaat Turizm San. Ve Tic. Ltd. Şti. Malkara Şubesi tarafından “Kömür Ocağı Kapasite Artışı ve Kırma, Eleme, Depolama, Kurutma, Paketleme Tesisi İlavesi ” faaliyeti planlanıyor. Projenin toplam maliyeti 1 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında ocakçılık faaliyetine, kırma, eleme, kurutma ve paketleme konularının da ilave edilmesi planlanıyor. Kapasite artışı ile nihai durumda üç poligonda toplam 110 hektarlık alanda ocakçılık, kırma, eleme, paketleme ve kurutma faaliyetleri yürütülecek. Planlanan kapasite artışı ile 110 hektarlık alan içerisinde yıllık 112.896 ton kömür çıkarımı gerçekleşecek.

Kömürün yerinden sökülerek kepçe-kamyon yöntemiyle işletme alanı içerisinde bulunan kırma-eleme tesisinde istenen boyuta getirilmesi ve müşteri talebine göre paketlenmesi/kurutulması ile üretim faaliyetleri tamamlanacak. İhtiyaç duyulan kömür ruhsalı sahadan çıkarılacağı gibi dışarıdan hazır olarak da satın alınabilecek. Proje alanında patlatma işlemi yapılmayacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler