1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yukos davası Rusya`yı Türkiye`ye yöneltti

Yukos davası Rusya`yı Türkiye`ye yöneltti

Enerji Günlüğü - Gazprombank'ın Varlık Yönetimi Birimi Başkan Yardımcısı ve CEO'su Aylin Suntay, Yukos davasından sonra bütün ilgilerinin Türkiye...

Yukos davası Rusya`yı Türkiye`ye yöneltti

Enerji Günlüğü - Gazprombank'ın Varlık Yönetimi Birimi Başkan Yardımcısı ve CEO'su Aylin Suntay, Yukos davasından sonra bütün ilgilerinin Türkiye ve Asya’ya yöneldiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Gazprom'un finans birimi Gazprombank'ın Varlık Yönetimi Birimi Başkan Yardımcısı ve CEO'su Aylin Suntay, Yukos davası vesonra bütün ilgilerinin Türkiye ve Asya’ya yöneldiğini söyledi.

Uluslararası Lahey Tahkim Mahkemesi’nin petrol devi Yukos’un usulsüz kamulaştırıldığı gerekçesi ile Rusya’ya 50 milyar dolarlık ceza vermesi ve cezanın tazmini için Belçika ve Fransa mahkemelerinin Rusya devletine ait mal varlıklarına el koyma kararını değerlendiren Suntay, "Özellikle bugün Türkiye haricinde Rusya’nın Çin’le olan ilişkisi ve Asya’ya olan yakınlığı da çok önemli. Yatırımlarımız bu bölgelere kaymaya başladı. Ve sürekli birlikte neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz.” dedi.

AHİM'DEN RUSYA İÇİN YUKOS KARARI

FRANSA DA RUS VARLIKLARINA EL KOYDU

Önceki ve Sonraki Haberler