1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunan parlamentosu TAP anlaşmasını onayladı

Yunan parlamentosu TAP anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan parlamentosu, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Projesi için Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya arasında imzalanan hükümetler...

Yunan parlamentosu TAP anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan parlamentosu, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Projesi için Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya arasında imzalanan hükümetler arası anlaşmayı onayladı. Üç ülke arasında 13 Şubat’ta imzalanan anlaşma, ev sahibi ülkelerin projeye olan desteğini içeriyordu.

Yunan parlamentosunun onayının ardından TAP yetkilileri ve Yunanistan, şimdi de TAP’ın çerçeve parametrelerini düzenleyecek olan Ev Sahibi Ülke Anlaşması üzerinde çalşyor.  Anlaşma, Yunanistan hükümeti ile TAP yönetimi arasındaki izin süreci, teknik ve güvenlik standartlarının uygulanması ve arazi irtifak işlemleri gibi konuları içeriyor. TAP Projesi, 1 buçuk milyar euroluk bir tutarla Yunanistan’ın en büyük doğrudan yabancı yatırımlarından birini oluşturuyor. Projenin Yunanistan’da doğrudan 2 bin, dolaylı olarak ise 10 bin kişilik iş alanı sağlayacağı öngörülüyor.  TAP Genel Müdürü Kjetil Tungland, bu hızlı onay süreci için Yunanistan parlamentosuna teşekkür ettiğini belirtti. Tungland, Yunanistan ile sağlanan işbirliği sürecinin devam edeceğini dile getirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler