1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yunanistan denizüstü RES’ler için ihaleye hazırlanıyor

Yunanistan denizüstü RES’ler için ihaleye hazırlanıyor

Yunan hükümeti, önümüzdeki aylarda denizüstü rüzgar bölgelerini ve açık artırma kriterlerini belirleyecek bir dizi kararname çıkaracak.

Yunanistan denizüstü RES’ler için ihaleye hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Yunanistan, iklim hedefleri kapsamında denizüstü rüzgar enerji kapasitesini arttırmak için ihaleler düzenlemeye hazırlanıyor.

WindEurope yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın ülkenin ilk Denizüstü Rüzgar Yasası'nın geçen hafta parlamentoda onaylanmasıyla denizüstü (offshore) rüzgarından yararlanma yolunda önemli bir adım attığını duyurdu. 

YUNANİSTAN ALANLARI VE İHALE KRİTERLERİNİ BELİRLEYECEK

Yunan hükümetinin önümüzdeki aylarda denizüstü rüzgar bölgelerini ve açık artırma kriterlerini belirleyecek bir dizi kararname çıkarması bekleniyor. Önümüzdeki bir ila iki yıl içinde yatırımcıların geniş denizüstü rüzgar alanları için araştırma izinlerine başvurmaya başlayabilmeleri bekleniyor. Araştırma iznine sahip olanların, ilki 2025-2026 gibi erken bir tarihte yapılabilecek olan açık deniz rüzgar ihalelerine katılmalarına izin verilecek. 

WindEurope'a göre, 4.500 MW karasal rüzgar enerjisi kapasitesine sahip Yunanistan, 2030 hedefi kapsamında 7 bin MW rüzgar kapasitesine daha ihtiyaç duyuyor. Yunanistan içinde bulunduğumuz on yılın sonuna kadar en az 2 bin MW denizüstü rüzgar enerji santrali inşa etmeyi planlıyor ve bunların çoğu kıyı şeridinin özelliklerinden dolayı yüzer RES olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler