1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan DESFA'da rota değiştirdi

Yunanistan DESFA'da rota değiştirdi

Enerji Günlüğü – Yunanistan, SOCAR'a satışını tamamlayamadığı Yunan doğal gaz dağıtım şirketi DESFA'dan yüzde 14 oranında bir hisse satmayı...

Yunanistan DESFA'da rota değiştirdi

Enerji Günlüğü – Yunanistan, SOCAR'a satışını tamamlayamadığı Yunan doğal gaz dağıtım şirketi DESFA'dan yüzde 14 oranında bir hisse satmayı planlıyor.

 Yunan hükümeti, yüzde 66 hissesinin 400 milyon euro karşılığında SOCAR'a satılması için anlaşılan ancak tamamlanamayan DESFA'dan daha küçük oranda bir hisse satışı yaparak şirketin çoğunluk hisselerini elinde tutmayı planlıyor. 

Yunan basınında yer aylan habere göre hükümet, yatırımcılara sadece yüzde 14 oranında hisse satacak ve Şirket'in yüzde 51'i kamunun elinde kalacak. 

Azerbaycan devlet petrol ve gaz şirketi Socar Yunan doğal gaz dağıtım şirketi DESFA'nın yüzde 66 hissesini 2013 yılında 400 milyon euro karşılığında satın almış ancak satın alma işlemi Socar'ın fiyatta indirim istemesi nedeniylr tamamlanamıştı. Hatta Socar, satın aldığı hisselerin yüzde 17'sini de İtalya merkezli Snam SpA'a satışı Ekim'de tamamlamayı planlıyordu. 

SOCAR'IN DESFA PAZARLIĞI SÜRÜYOR

SOCAR'IN DESFA HİSSE SATIŞI EKİM'DE TAMAMLANACAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler